Infracţionalitatea silvică din Maramureş în atenţia prefectului Anton Rohian

Scris de Marilena Florescu. Posted in Ancheta


Prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian  a convocat în această dimineaţă (28.11.2013)  o  întâlnire  cu reprezentanţii instituţiilor abilitate, pe tema tăierilor masive de lemn la nivelul judeţului Maramureş.

    La discuţii au luat parte reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, Direcţiei Sivice  Maramureş, Gărzii de Mediu, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş, precum şi  ai Parcului Natural Munţii Maramureşului.

    Prefectul Anton Rohian  s-a arătat îngrijorat de tăierile masive de lemn din ultima perioadă: „ Situaţia este una deosebit de gravă. Tăierile de lemn din pădurile noastre  nu se întâmpla de ieri de azi, ci de ani de zile. Îngrijorător este ca în acest an se înregistrează creşteri semnificative ale suprafeţelor de păduri tăiate. Încotro ne îndreptăm în această situaţie? „

    Din datele prezentate  de către Comisar şef de poliţie Ioan Cupşa, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, la nivelul primelor 10 luni ale acestui an, în Maramureş  se înregistrează  o creştere a infracţionalităţii silvice  de 33% faţă de perioada similară a anului 2012.  În perioada amintită au fost inregistrate 331 de infractiuni silvice, dintre care 276 taieri ilegale de arbori, restul fiind furturi de arbori. În acest sens au fost  întocmite 293 de dosare penale.

    O problema ridică şi  cele aprope 16.000 de hectare de pădure, cu preponderenţă în zona Maramureşului istoric,  unde nu este asigurată paza.
    Prefectul Anton Rohian a cerut  celor prezenţi soluţii concrete pentru a stopa acest fenomen al tăierilor ilegale  de arbori. Domnia sa a solicitat ca săptămâna viitoare să aiba loc o noua întâlnire cu toţi factorii responsabili de acest aspect, iar în scurt timp, să se desfăşoare la nivel de judeţ ample acţiuni de control, punându-se accent  pe  transportul materialului lemnos.

Instituţia Prefectului judeţul Maramureş
    

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024