UK Bookmakers

Preoţi implicaţi în afaceri cu proprietăţi confiscate de comunişti

Scris de Cristian Blănuţă. Posted in Ancheta


Un preot de lângă Bucureşti care a făcut o adevărată afacere din şpaga pentru restituirea proprietăţilor confiscate de comunişti a reuşit să fugă de autorităţi ani buni cu sprijinul... altui preot! Culmea, cei doi au fost descrişi de superiorii lor ca fiind pâinea lui Dumnezeu.

Preotul Ion Alexandrescu din Chitila se oferea să ajute bătrâni care aveau de recuperat proprietăţi confiscate.

Facerea de bine a preotului era, însă, plătită: încasa între 20 şi 30 la sută din valoarea proprietăţilor retrocedate. Pentru urgentarea dosarelor de retrocedare, preotul apela la mită şi relaţii. Vicepreşedintele ANRP, Remus Baciu, era omul său de legătură.

"Cu privire la afirmaţia telefonică a lui Alexandrescu - că eu ar fi trebuit să iau nişte acte dintr-un dosar, consider că e o afirmaţie puerilă, deoarece nu văd ce acte aş fi putut să iau dintr-un dosar sau cum aş fi putut să iau şi să rămână dosarul gol", spunea Remus Baciu. (sursă: dosarul DNA din instanţă).

Baciu le-a explicat anchetatorilor că îl cunoaşte pe preot pentru că şi el şi preotul sunt personalităţi ale comunei Chitila de lângă Bucureşti.
În momentul în care anchetatorii au intrat pe fir, preotul a fugit de lege. Alexandrescu a găsit adăpost chiar în casa unui alt popă din Capitală, judecat acum pentru favorizarea infractorului. Culmea, acesta din urmă a vrut chiar să dea mită judecătorilor pentru a nu-l aresta pe prietenul său fugar. Într-un final, parohul din Chitila s-a predat, potrivit rtv.net.

"Criminalul acela s-a folosit de numele meu. Mă predau, am crezut că îmi apăr haina preoţească. Eu nu am luat niciun ban, nu pot să fac puşcărie", a declarat Alexandrescu anchetatorilor.

Culmea, ambii preoţi au fost descrişi de superiorii lor ca fiind uşă de biserică.
Deşi sunt acum judecaţi pentru corupţie, niciunul dintre preoţi nu a fost demis. Doar Alexandrescu a fost mutat la o biserică din judeţul Prahova.

http://www.ziarulatac.ro/justi-ie/preoti-implicati-in-afaceri-cu-proprietati-confiscate-de-comunisti-35971

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020