UK Bookmakers

FC Vaslui a avut termen de 60 de zile pentru plata banilor

Scris de Horatiu Sima. Posted in Ancheta


Pe rolul Comisiei de Disciplină s-a înregistrat dosarul de executare nr. 128/CD/28.06.2013, aceasta fiind învestită cu executarea hotărârii nr. 141/CL/2013, confirmată prin decizia nr. 26/CR/2013, comunicată părților la data de 30.04.2013,  prin care SC Sporting Club Vaslui a fost obligat la plata debitelor izvorâte din contractul încheiat între părți. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 03.07.2013.Potrivit procedurii de executare, executarea debitorilor se face în baza art. 24 lit. C pct.1 lit. a) si b) din RSTJF modificat.Comisia de Disciplină a acordat clubului SC Sporting Club SA Vaslui,în data de 19.07.2013, termenul de grație de 5 zile pentru plata debitului și o penalitate de 7.000 lei, termen în care obligația nu a fost achitată.

Depunctare pentru neplata din 15 in 15 zile, cate 2 puncte

Din data de 25.07.2013, din cauza neachitării debitului de clubul din Vaslui, au inceput să curgă succesiv termenele de depunctare, de 15 zile.
Precizăm că, de la data la care s-ar fi putut aplica prima măsură de depunctare, au trecut 70 de zile, respectiv peste 4 termene de depunctare,astfel încât, conform procedurii de executare, după trecerea termenului de grație de 5 zile, Comisia scade clubului debitor câte două puncte după fiecare 15 zile.

Tertipuri avocatesti care au facut mai mult rau decat bine

Pe parcursul procedurii s-au făcut mai multe apărări de clubul SC Sporting Club SA Vaslui, apărări care au constat în multiple cereri de suspendare a cauzei și cereri de amânare cu diferite motivații, printre care și suspendarea până la judecarea cererii de constatare a nulității contractului cu creditorul și încheierea unei tranzacții între cele doua părți, solicitare care a venit atât din partea debitorului, cât și din partea creditorului.Menționăm faptul că s-a pus în vedere clubului debitor ca termenele la care Comisia va trebui să judece diversele cereri formulate nu opresc curgerea termenelor regulamentare de depunctare.

Impresarul Ionel Codoban nu era urmarit penal, asa cum afirmau vasluienii

În ziua de 11.09.2013, SC Sporting Club SA Vasluia solicitat suspendarea cauzei până la soluționarea plângerii penale făcute împotriva creditorului Codoban Tătar Ionel, menționând și faptul că în respectiva cauză s-a dispus chiar începerea urmăririi penale. Pentru dovedirea celor afirmate, Comisia a acordat termen la data de 18.09.2013.
Clubul debitor a avut la dispoziție și termenele din datele de 18.09.2013, 25.09.2013 și 02.10 2013 pentru a depune dovada efectuării plângerii penale, fapt care însă nu s-a întâmplat.
Precizăm că termenele anterior menționate au fost acordate la cererea părților, care au anunțat că se va încheia o înțelegere.

In lipsa dovezii existentei unui dosar penal impotriva lui Codoban, dupa 10 termene, s-a trecut la depunctare!

După 10 termene succesive, la termenul din data de 02.10.2013, în lipsa unei înțelegeri între părți și neavând motiv pentru suspendarea judecării cauzei, în lipsa dovezii existenței unui dosar penal, comisia a procedat la aplicarea prevederilor regulamentare și a luat măsura depunctării pentru perioada de timp scursă de la data expirării termenului de grație, astfel încât, la această dată, s-a aplicat măsura depunctării cu 8 puncte și a interzicerii dreptului de a efectua transferuri, așa cum prevede art. 24 lit. C pct.1 lit.b din procedura de executare, care a modificat și completat RSTJF. Soluția nu este definitivă, clubul putând face recurs.În cazul in care Sporting Club Vaslui va obține o hotărâre de constatare a nulității absolute a contractului încheiat cu creditorul Codoban Tătar Ionel, măsura depunctării, ca și orice alt act de executare, urmează a fi anulate, fiind lovite de nulitate absolută.

Comisia de Disciplina a FRF se diculpa, face recomandari, dar nu da nicio explicatie asupra modului prin care Ionel Codoban a ajuns sa prejudicieze in asemenea hal doua cluburi: Otelul Galati si SC Vaslui

Având în vedere declarațiile făcute în mass-media de domnul Adrian Porumboiu, care pretinde că nu mai are nicio calitate în fotbal, se impun câteva precizări:
1. Clubul debitor a beneficiat de un timp total de 5 luni pentru soluționarea litigiului, calculat de la data comunicării deciziei de obligare la plată din 30.04.2013;
2. Comisia de Disciplină este obligată de prevederile art. 24 lit.C pct.1 din procedura de executare, raportat la art. 36 pct.17 din RSTJF, să pună în executare deciziile executorii ale comisiilor FRF, în caz contrar încălcând prevederile regulamentare;
3. Clubul debitor a beneficiat de toata intelegerea comisiei pentru cererile de amânare în vederea înțelegerii părților, formulate de acestea, și de 3 termene pentru a dovedi că a formulat plângere penală împotriva creditorului.
4. Comisia de Disciplină a FRF este alcătuită din 5 membri, toți cu drept de vot, niciunul dintre aceștia neavand calitatea de "membru asistent", așa cum, în mod ironic, a afirmat domnul Adrian Porumboiu;
5. Niciodata, direct sau indirect, asupra Comisiei de Disciplină sau asupra vreunuia dintre membrii acesteia nu au fost exercitate presiuni și nici nu au fost făcute “recomandări” de oficiali sau de angajați ai Federației Române de Fotbal;
6. Președintele Comisiei de Disciplină, domnul Daniel-Cernat Marin, s-a abținut în această cauză și nu a participat la judecarea acesteia (dezbateri și decizii), ca urmare a jignirilor și acuzațiilor aduse de domnul Adrian Porumboiu, direct și prin mass-media, precum și ca urmare a încercărilor de contactare  efectuate de persoane apropiate clubului din Vaslui.Acest fapt a fost adus la cunoștința părților în ședința Comisiei.În raport cu această situație, de fapt este regretabil că un fost mare arbitru și un om care a făcut multe lucruri bune pentru fotbalul românesc recurge la astfel de metode și face declarații cel puțin jignitoare la adresa membrilor Comisiei de Disciplină, precum și asupra unor oficiali ai FRF, declarații care nu-i fac cinste.
Comisia de Disciplină a FRF își va păstra integritatea și neutralitatea și va aplica în mod obiectiv și imparțial prevederile statutelor și regulamentelor FRF, FIFA si UEFA.


“Nasul” ii da bataita lui Lipovan si arunca pisica moarta in carca lui Vali Alexandru, in razboiul cu M.M. Stoica

„Nu stau să comentez opiniile lui Lucian Lipovan, pentru că ele nu au valoare. Singurele păreri care, într-adevăr, au contat dintotdeauna, trebuind respectate ca atare, au fost și sunt cele ale adevăraților meseriași, de care, slavă Domnului!, istoria jurnalisticii sportive românești nu duce lipsă. Din păcate, cu un corespondent prea slab în contemporaneitate. O, tempora!
Dar asta e o altă chestiune...
Important e că, în conceperea unui nou editorial plin de venin, redactorul-șef-moralist, care a izbutit sublime “performanțe” în fruntea unui cotidian sportiv nu demult numărul 1 pe piața de profil de la noi, acum dispărut în weekend, a plecat de la o premisă falsă. Mai pe șleau spus, de la o minciună. Nu că nu ar fi ceva obișnuit la domnia sa.
Îl somez să-mi arate declarația sau afirmația conform căreia l-aș vrea persona non grata pe domnul Mihai Stoica. Cum nu va reuși asta, pentru simplul motiv că nici n-am spus, nici n-am intenționat așa ceva, îi solicit scuze publice. De parcă în vocabularul sau în practica sa ar exista acest cuvânt…
Repet: am sesizat Liga Profesionistă de Fotbal cu privire la anumite declarații pe care managerul general al FC Steaua le-a făcut. Acum, că secretarul general al LPF va sesiza mai departe Comisia de Disciplină a respectivului for fotbalistic, iată o chestiune care îi aparține în exclusivitate. Cât despre statutul “persona non grata”, acesta este propus nu de Președintele FRF, ci de Comitetul Executiv al FRF, unicul for abilitat să aprobe (sau nu) o asemenea propunere fiind Adunarea Generală a FRF.
Cu alte cuvinte, “meserie non grata”, domnule Lipovan! Dar și, sincer, felicitări: aveți cititori inteligenți, chiar dacă nu-i meritați. Bunăoară, apropo de comentariile postate la editorial, în puține rânduri, “victor” spune totul în ceea ce vă privește.Cu o acuratețe maximă…”, se arata in comunicatul venit de la FRFotbal sub semnatura  sefului federatiei.

Mircea Sandu
Președintele FRF

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2019