UK Bookmakers

Directorul de la VITAL proprietar de balta?

Scris de Ioan R. Ster. Posted in Ancheta

Gura lumii asa vorbeste, ca domnul director Geza Gasparik, ar fi proprietarul unei impresionante balti, cu un luciu de apa intins pe vreo 4 ha, in localitatea Coas, judetul Maramures, la care au lucrat de zor, personal angajat la VITAL S.A., impreuna cu utilajele societatii, pe care o pastoreste de 100 de ani, sau utilajele unor firme care lucrau in regim de prestari de servicii pentru VITAL, la statia de epurare, sau alte lucrari.
Probabil nu a fost aceiasi firma care a „reusit” sa ridice acoperisul cladirii administrative a VITAL la “nesemnificativul” pret de 183.242 lei!
Unii ar spune ca distinsul director nu ar avea vreo legatura cu balta de pescuit de la Coas, din moment ce in declaratia de avere nu apare nici un luciu de apa.
Se poate sa fie adevarat...

Dar gura lumii asa vorbeste...
Ca o fi a potentului director sau al fiului sau, nu mai conteaza, cert este ca e in familie.
Cuvantul “familie”, e ceva ...familiar, in marea...”familie VITAL”!
Cu greu poate patrunde cineva din afara, intr-o firma de interes local, unde toti sunt verisori intre ei, soti si sotii, nepoti si nepoate, frati si surori.
Si mai intalnesti cate o “nepoata” din asta pe la vreun ghiseu care habar nu are ce inseamna scadenta unei facturi, sau ca e obligata sa primeasca o bancnota deteriorata doar intr-un colt, atata timp cat seria bancnotei este intacta, si bineinteles ca te repezeste ca si cum  ar fi mosia lui taica'su.
Poate ca e....
Structura personalului angajat la VITAL in anul 2012, conform notelor explicative la bilant, este mai mult decat graitoare.
Din totalul de 769 persoane angajate, 311 sunt personal TESA (40,44%), 11 sunt maistrii (1,43%), iar restul de 447 (58,13%) sunt muncitori.
Salariul mediu pentru angajati, fara directori, a atins in anul 2012 nivelul de 1.608,36 lei.
Asta fara directori, repet, inca o data.
Ca salarizarea Comitetului Director al VITAL SA, format din sase persoane, a facut o “gaura” de “numai” 555.304 lei, adica in medie de 7.700 lei/luna pentru un singur director!
Frumoase venituri, pentru vremurile grele pe care le traim.
Normal ca “stategia” gandita si pregatita pentru cetateanul de rand, prevede majorarea tarifelor la apa potabila si canal – epurare, pentru ...”acoperirea” cheltuielilor.
Ei da, la asemenea salarii, mai ca iti vine sa crezi ca, simpaticul nostru director ar fi fost in stare sa puna deoparte cateva sute de mii de euro, la cat spune gura lumii, ca valoreaza balta de pescuit de la Coas.
Ai crede ca, si-ar fi stabilit acolo sediul Asociatia Sportiva “Vital” Baia Mare, dar nu e cazul, caci sigur au primit un spatiu generos la sediul de pe strada Gheorghe Sincai nr. 21, din moment ce acesta este adresa cu care s-au infiintat ca asociatie sportiva.
Important este ca s-au gasit, din nou, solutii de sponsorizare si donatii, catre o Asociatie, care - nu-i asa? - e din ...familie.
Nu ca membrii asociatiei nu ar plati cotizatii, dar e buna si o mica sponsorizare, dupa principiul “de la noi pentru...noi, fara numar, fara numar...”.
Numai cheltuielile de protocol legale in anul 2012 au fost de 41.782,71, iar la rubrica “donatii si sponsorizari” 62.400 lei, ne lasa fara cuvinte.
Ar fi interesant de aflat ce fel de manifestari a sponsorizat Vitalul, din cresterea preturilor la apa potabila, pe seama consumatorului.
Pana una alta, acceptam cu umilinta, in tacere, “strategia” de majorare a preturilor la apa potabila si apa menajera, in timp ce “marea familie” s-a capatuit, si continua sa falimenteze societatile comerciale carora le aplica un “coeficient” de JAF de 1.000%.
Atentie la apa, ca e scumpa!   

http://www.vitalmm.ro/images/pdf/avere/gasparik.pdf   

http://www.vitalmm.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=38&Itemid=129

http://www.esaracul.ro/edezvaluiri/383-poluare-fara-precedent-in-apele-din-jurul-municipiului-baia-mare.html

http://www.esaracul.ro/edezvaluiri/377-vital-s-a-adi-maramures-sau-1-000-coeficient-de-jaf.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020