Singurul județ din România în care toate școlile au grupurile sanitare în interior

Scris de DN. Posted in Administratie


Clujul este singurul județ din România care nu are toalete în curtea școlilor și a grădinițelor, acestea fiind, în totalitate, în interiorul clădirilor de învățământ, potrivit unui raport al Consiliului Județean Cluj.
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, spune că ar trebui să fie un lucru normal ca grupurile sanitare din instituțiile de învățământ să fie în interior.
„Deși nu este o laudă și ar trebui să constituie peste tot o normalitate a zilelor noastre, mă bucur să constat că atingerea obiectivului asumat la nivelul administrației județene a fost confirmată și de Inspectoratul Școlar în acest început de an educațional. Clujul este singurul județ din țară cu școli și grădinițe racordate integral la apă curentă și cu toalete în interiorul clădirilor, iar această stare datează deja de doi ani de zile”, spune Tișe.Singurul județ din România care a remediat în totalitate situația toaletelor

Potrivit Raportului privind starea învățământului preuniversitar clujean, făcut public de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, județul Cluj este singurul din țară care a remediat în totalitate situația toaletelor și a grupurilor sanitare aflate în curtea unităților școlare clujene.

Forul administrativ județean susține în continuare eforturile depuse de primăriile clujene pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor și grădinițelor.

Toate școlile din județ dispun de apă curentă

Doar în acest an, Consiliu Județean Cluj a repartizat UAT-urilor clujene circa 33 de milioane de lei pentru finanțarea și a unor astfel de proiecte, dar și pentru susținerea investițiilor în infrastructura de bază.

În contextul în care toate școlile din județ dispun de apă curentă, preocuparea autorităților locale este ca aceasta să devină pe deplin potabilă și în cazul ultimelor 10% din unități în care apa există și poate fi folosită pentru spălat, dar nu îndeplinește condițiile de potabilitate.

https://www.descopera.ro/dnews/20173469-singurul-judet-din-romania-in-care-toate-scolile-au-grupurile-sanitare-in-interior

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023