România a acceptat o donație de aproape 50.000 de cutii de Favipiravirum, antiviral necesar pentru COVID-19

Scris de DN. Posted in Administratie


România acceptă donația făcută de compania Terapia SA, care constă în 48.500 de cutii de Favipiravirum, tratament antiviral necesar pacienților cu COVID-19.
Guvernul a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătății, proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, a unei donaţii de medicamente din partea societății Terapia SA. Donaţia constă în 48.500 de cutii de Favipiravirum.
Ministerului Sănătății va repartiza, gratuit, acest medicament în unitățile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19.

Cum va fi eliberat antiviralul Favipiravir?

Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul Favipiravir este recomandat să fie administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul corornavirus în prima săptămână de boală.

https://www.descopera.ro/dnews/19848225-romania-a-acceptat-o-donatie-de-aproape-50-000-de-cutii-de-favipiravirum-antiviral-necesar-pentru-covid-19

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021