Plasmafereza pentru tratarea pacienților cu COVID-19, oferită gratuit Consiliului Județean, a fost instalată la Centrul de Transfuzie Sanguină din Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Administratie


În urma discuțiilor pe care președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, le-a purtat cu Florin Hozoc –directorul General al Besmax Pharma Distribution, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Maramureș a ajuns vineri, 1 mai 2020, cu titlu gratuit, un echipament complet de colectare plasmă umană, produs în Germania, care va putea fi folosit timp de 12 luni de către medicii maramureșeni. Plasmafereza a fost deja instalată, urmând ca, în cursul săptămânii viitoare, -după efectuarea instructajului personalului-, să fie pusă în funcțiune. Colectarea plasmei convalescente se va realize potrivit protocoalelor experimentale aprobate de către Ministerul Sănătății și în baza acordului medical încheiat între Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș, reprezentat prin directorul Ștefania Weber și Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, manager Ludovica Rusu.

”Acest complex medical ajută la colectarea plasmei umane de la pacienții vindecați de COVID-19, fiind ulterior folosită în cazul bolnavilor infectați cu noul coronavirus SARS-CoV2.

Plasma convalescentă colectată va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, dar și pentru tratarea pacienților critici infectați cu acest coronavirus. Echipamentul a venit și cu 100 de kituri de colectare plasmă umană, astfel că maramureșenii care au COVID-19 vor fi tratați la fel ca bolnavii din țări care au implementat deja cu succes această terapie”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Șeful administrației județene a subliniat faptul că este foarte important că județul Maramureș beneficiază de cea mai înaltă tehnologie în domeniul tratării pacienților infectați cu noul coronavirus și reprezintă un real sprijin în vindecarea pacienților pozitivi COVID-19.
 ”Aduc sincere mulțumiri directorului general al Besmax Pharma Distribution, Florin Hozoc care, după județul de baștină, a ales să ajute și Maramureșul un echipament medical atât de performant în lupta cu COVID-19, aparat pe care îl vom folosi gratuit, timp de 12 luni. I-am explicat, în discuția pe care am avut-o, că în județul nostru vor funcționa, în curând, trei echipamente Real Time-PCR, achiziționate prin finanțare și de la bugetul județului și este posibil să asistăm la o creștere a cifrei pacienților diagnosticați cu noul coronavirus. Acesta este motivul principal pentru care  avem nevoie de tratamente performante în lupta cu Covid-19, în Maramureș. La Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie am avut, în ultimele zile, o medie zilnică de aproape 100 de teste pentru identificarea noului coronavirus, iar în zilele următoare, aparatul Real-Time PCR va ajunge și la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus. Și în Maramureșul istoric este imperios necesar ca cetățenii să fie testați, pentru a depăși cât mai curând această pandemie și cu cât mai puține pierderi. Le mulțumesc pentru buna colaborare doamnelor Ștefania Weber, director al Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș și Ludovica Rusu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, care au înțeles cât este de important ca, în asemenea momente, să lucrăm cu toții împreună”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Un aparat similar a ajuns deja în județul Neamț, iar alte trei aparate au fost donate Ministerului Sănătății, care le-a trimis spre folosință către unități medicale importante din România. Echipamentul de plasmafereză este model AURORA Plasmapheresis Systems, produs de FreseniusKabi Germania, BesmaxPharma Distribution SRL nefiind producător sau distribuitor al acestor echipamente sau unele similare și va fi putea fi folosit gratuit, pentru o perioadă de 12 luni, după  care va fi returnat proprietarului.


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022