Al doilea aparat de testare rapidă PCR va fi achiziționat de Consiliul Județean pentru Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus

Scris de CJMM. Posted in Administratie


De pe ordinea de zi a ședinței de îndată a Consiliului Județean Maramureș desfășurată joi, 2 aprilie, cu începere de la ora 12.00, și care inițial a cuprins trei proiecte de hotărâre, președintele Gabriel Zetea a retras ultimul punct, fiind supuse dezbaterii și votului plenului cele două puncte rămase.
Primul proiect de hotărâre a vizat rectificarea pozitivă a bugetului județului Maramureș pentru anul 2020, cu 405.000 lei. ”Această sumă provine în urma obținerii, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, a unui contract cu Ministerul Sănătății, pentru decontarea chetuielilor efectuate pentru achiziționarea platformei integrate de biologie moleculară, care a ajuns deja la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Totodată, rectificarea bugetară cuprinde și modificarea bugetului Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, cu suma de 931.500 lei. Banii prevăzuți pentru unitatea medicală cuprind alocarea celor 405.000 lei proveniți din reîntregirea bugetului, la care se adaugă suma de 526.000 lei proveniți din donațiile și sponsorizările unor maramureșeni inimoși, care au dorit, însă, să își păstreze anonimatul. Din suma alocată vor fi decontate lucrările pentru amenajarea spațiului în care noul laborator va funcționa și se vor achiziționa în continuare materiale sanitare, dar și 11 concentratoare de oxigen și 10 monitoare de funcții vitale. Doresc să îi felicit pe toți cei care ni se alătură în această luptă pe care o ducem pentru a învinge virusul”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.Al doilea proiect al ordinii de zi a făcut referire la contribuția Consiliului Județean Maramureș la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară, fiind vorba despre alocarea sumei de 450.000 lei pentru Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus.
”Această finanțare urmărește replicarea platformei de biologie moleculară din Baia Mare, în orașul Vișeu de Sus, astfel încât cetățenii din Maramureșul Voievodal să aibă acces mai facil la testarea pentru infecțiile cu noul coronavirus. În urma discuțiilor cu administrația locală am stabilit că la Vișeu de Sus există necesarul de personal calificat pentru ca aceasta platformă să funcționeze. Prin punerea în funcțiune a laboratorului se va dubla numărul de teste care pot fi procesate zilnic în județul Maramureș și astfel ne respectăm cuvântul dat, respectiv facem tot ce stă în puterile noastre pentru a proteja sănătatea maramureșenilor. Mulțumim, încă o dată, tuturor celor care se află în linia întâi în această bătălie și transmitem recunoștința noastră pentru sacrificiile pe care le fac în fiecare moment. Toți cei care înfruntă pandemia pentru binele nostru, al tuturor, sunt eroii noștri”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023