Aparatul Real Time PCR achiziționat pentru Spitalul de Boli Infecțioase va începe probele de testare

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Veste mare pentru Maramureș: procedura de achiziție pentru noua platformă integrată de biologie moleculară, care conține și aparatul Real Time PCR pentru testarea infecțiilor cu COVID-19, pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare a fost finalizată cu succes în după-amiaza zilei de marți, 31 martie, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
”Valoarea investiției nu este una mare în raport cu bugetul Consiliului Județean Maramureș, respectiv suma de 450.000 de lei pentru întregul laborator, dar este extrem de importantă în lupta pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID-19, în județul nostru. Ludovic Rusu, managerul unității medicale a semnat contractul de achiziție și o felicit public pentru implicarea și dedicarea de care dă dovadă în aceste zile de grea încercare pentru noi toți. Miercuri, 1 aprilie, va începe livrarea echipamentelor, iar de joi, 2 aprilie 2020 vom trece la instalarea și punerea în funcțiune a întregii aparaturi necesare. Practic, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare construim, de la zero, un nou laborator de biologie moleculară.

De luni, 6 aprilie va începe instruirea personalului medical, a biologilor și chimiștilor, și tot de săptămână viitoare vom avea probe de testare și apoi testele atât de așteptate și necesare în Maramureș. Pentru a verifica acuratețea rezultatelor pacienților declarați infectați cu SARS-CoV-2 se fa face o intercomparare între laboratoare, aceleași probe urmând să fie trimise și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca. Totodată, s-au întreprins demersuri către Ministerul Sănătății și Agenția Națională de Programe pentru Sănătate în vederea includerii Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare în lista unităților de specialitate care dețin în dotare echipament medical pentru efectuarea testării RT-PCR, în vederea identificării virusului 2019-Ncov. În cel mai scurt timp, unitatea medicală va putea efectua peste 300 de teste zilnic și sper că, în acest fel, și Maramureșul se va alinia îndemnului Organizației Mondiale a Sănătății care spune : <Testați! Testați! Testați!>”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022