17 proiecte de hotărâre aprobate în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna martie

Scris de CJMM. Posted in Administratie


În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc marți, 24 martie, începând cu ora 12:00, în Sala „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ, autoritatea deliberativă a aprobat 17 dintre cele 20 de proiecte aflate pe ordinea de zi, trei dintre acestea fiind retrase la începutul ședinței, de către președintele instituției, Gabriel Zetea.
Aleșii județeni au votat proiectul de hotărâre pentru aprobarea contribuţiei Consiliului Judeţean Maramureş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară, precum și cu modificările propuse în „Lista obiectivelor de investiţii” şi în lista poziţiei „Alte cheltuieli de investiţii”, pe anul 2020. În ședință s-au mai aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli la S.C. „Drumuri- Poduri Maramureş” S.A., pe anul 2020, dar și planul de întreţinere şi reparații curente şi periodice pe reţeaua de drumuri judeţene, în anul 2020. Autoritatea deliberativă a Consiliului Județean Maramureș a stabilit și normele metodologice de acordare a unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult din judeţul Maramureş.Forul decizional al instituției a aprobat ghidul solicitantului pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul judeţului a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, dar și pentru programele, proiectele și acțiunile în domeniul sportului. Au fost votate, totodată, și proiectele de hotărâre privind repartizarea pe destinaţii a sumelor prevăzute în bugetul Judeţului Maramureş, pe anul 2020, pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor non-profit de interes general, în domeniul sportului, precum și pentru acordarea unor forme de sprijin financiar unităților de cult.

În cadrul ședinței s-au votat Organigrama, Statul de funcții şi Regulamentul de Organizare şi Funcționare pentru Revista de Cultură „Nord Literar”, precum și modificarea componenţei nominale a unor comisii de specialitate ale Consiliului Judeţean Maramureş. Nu în ultimul rând, a fost desemnat câte un reprezentant al Consiliului Judeţean Maramureş în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Boli Infecţioase Baia Mare, precum și în Consiliul de Administraţie al Muzeului Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş.

Aleșii județeni au aprobat și proiectul de hotărâre privind validarea unor membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureş. Ordinea de zi a ședinței a fost închisă de două puncte suplimentare, primul făcând referire la modificarea și completarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Consiliului Județean Maramureș, iar cel de-al doilea privind aprobarea virărilor de credite bugetare pentru bugetul județului, pe  anul 2020.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022