Gabriel Zetea: ”Ministrul Mediului a lansat atacuri la adresa SMID, reclamând lucrări realizate în mandatele unor preșdinți de CJ înscriși în PNL”

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Cu aproximativ o săptămână în urmă, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din Guvernul Orban, liberalul Costel Alexe, a făcut o vizită politică în județul Maramureș, lansând atacuri nefondate la adresa administrației județene.
    Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că trece peste lipsa de curtoazie a ministrului care nu a anunțat conducerea județeană că se află în Maramureș, însă faptul că demnitarul a intrat într-un șantier al Consiliului Județean, fără o informare prealabilă și alături de persoane private, acesta este un lucru destul de grav.
”Înțeleg că vizita ministrul a fost una politică și tot ce a făcut a fost să lanseze atacuri la adresa administrației județene și la adresa proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID). A spus că este un proiect eșuat de la început, că studiile au fost greșite și nu pot să îl contrazic. I-am pregătit ministrului Alexe o scrisoare de zece pagini, în care îi explicăm fiecare etapă a acestui proiect. Și am arătat că amplasamentul, elaborarea studiului de fezabilitate și multe alte acțiuni au fost realizate în 2010 – 2012, când la conducerea județului era colegul său de partid, Mircea Man, deci tot ce consideră ministrul Costel Alexe că nu s-a făcut bine, îi poate reproșa celui care a condus Consiliul Județean în perioada respectivă.

Următoarele lucruri reproșate au fost realizate între 2012 – 2016, când la conducera CJ s-a aflat un alt coleg al ministrului, actualul liberal Zamfir Ciceu. Eu înțeleg supărările ministrului Alexe, însă toate acestea le putea spune din sediul PNL, acolo unde se află și cei doi foști președinți de Consiliu Județean. Mai mult, i-am subliniat în scrisoarea noastră ce alte greșeli au făcut administrațiile liberale, pentru a fi corect informat”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
Președintele Consiliului Județean Maramureș a reamintit faptul că SMID este un proiect de 50 de milioane de euro, care are două componente. Partea de colectare deșeuri este funcțională 100%, existând trei operatori, unul în sudul județului și doi în nordul Maramureșului. ”Colectăm deșeuri pe fracții în fiecare comunitate și distribuim pubele. Procedurile sunt finalizate și operatorii își fac treaba. În ceea ce privește stațiile de transfer, acestea sunt finalizate iar rampele de deșeuri neconforme au fost închise, Consiliul Județean investind milioane de euro în acest proeict. Doar la Fărcașa proiectul nu a fost încă terminat, deși este realizat și aici în proporție de peste 80%, urmând să fie terminată celula de depozitare.
”Avem standarde europene pe care trebuie să le implementăm și avem întârzieri din partea proiectantului. Am avut, deja, zeci de întâlniri și discuții la care au participat executantul, proiectantul și expertul, toți având puncte de vedere diferite. Lucrările presupun expertiză și știință, iar Consiliul Județean, în calitate de mediator, încearcă să găsească calea de mijloc pentru ca acest proiect să fie încheiat. Dacă ministrul Alexe mai vine în Maramureș nu pentru a-și face campanie electorală, ci pentru a discuta lucruri concrete, aștept să mă contacteze”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022