17.400 mii lei din fondul la dispoziția Consiliului Județean Maramureș s-au alocat UAT-urilor din județ

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020 pentru județul Maramureș prevede un fond constituit la dispoziția Consiliului Județean în sumă de 27.316 mii lei. Potrivit art. 6 alin (1) litera c), din aceeași lege, se constituie un fond la dispoziția Consiliului Județean, care se repartizează integral în anul 2020, comunelor, orașelor și municipiilor, prin hotărârea Consiliului Județean, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a celor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru echilibrarea bugetelor locale. Suma propusă de către instituția Consiliului Județean Maramureș în vederea repartizării către comunele, orașele și municipiile din județ se ridică la 17.400 mii lei.

Din totalul sumei de 17.400 mii lei, repartizată pentru susținerea programelor de dezvoltară locală, a celor de infrastructură și a celor care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, 3.500 mii lei au mers către orașe și 13.900 mii lei către comunele din județ.


În ceea ce privește orașele, suma maximă alocată a fost de 500 mii lei, de o astfel de repartizare beneficiind Dragomirești, Săliștea de Sus, Seini, Șomcuta Mare, Tăuții Măgherăuș și Ulmeni. Orașele Baia Sprie, Borșa, Cavnic, Târgu Lăpuș și Vișeu de Sus au primit, fiecare câte 100 mii lei.
Din totalul sumei repartizată comunelor, 43 dintre acestea beneficiază de câte 300 mii lei, iar 20 de câte 50 mii lei fiecare. Astfel, comunele Ardusat, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Băiuț, Bârsana, Băsești, Bicaz, Bocicoiu Mare, Boiu Mare, Botiza, Budești, Cicîrlău, Coltău, Cupșeni, Dumbrăvița, Fărcașa, Gârdani, Groși, Ieud, Lăpuș, Mireșu Mare, Oarța de Jos, Oncești, Poienile de sub Munte, Recea, Remetea Chioarului, Remeți, Repedea, Rona de Jos, Rona de Sus, Rozavlea, Săcălășeni, Săcel, Sălsig, Sarasău, Satulung, Șieu, Strâmtura, Suciu de Sus, Vadu Izei, Valea Chiorului și Vima Mică, vor primi câte 300 mii lei fiecare. În același timp, comunele care vor beneficia de cîte 50 mii lei din fondul la dispoziția Consiliului Județean Maramureș sunt: Bistra, Bogdan Vodă, Călinești, Câmpulung la Tisa, Cernești, Coaș, Copalnic Mănăștur, Coroieni, Desești, Giulești, Groșii Țibleșului, Leordina, Moisei, Ocna Șugatag, Petrova, Poienile Izei, Ruscova, Săpânța, Șișești și Vișeu de Jos.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022