Gabriel Zetea (PSD): ”Miniștrii și secretarii de stat ai PSD revin acasă, să lucreze pentru Maramureș”

Scris de PSD. Posted in Administratie


În cadrul conferinței de presă organizată miercuri, 6 noiembrie 2019, la sediul PSD Maramureș, de către liderul filialei județene a social-democraților, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest și coordonatorul PSD Baia Mare, deputatul Călin Matei s-a prezentat, public, punctul de vedere al organizației județene, după instaurarea Guvernului Orban.
Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a subliniat faptul că, la nivel județean, social-democrații sunt interesați mai puțin de disputele politice existente la nivel național, însă devin foarte interesați atunci când la mijloc este interesul Maramureșului. ”Vorbim despre un guvern instalat prin trădare și un astfel de guvern nu va dura mult, deoarece nu există o majoritate care să susțină un guvern monocolor. Doresc să mulțumesc, însă, tuturor reprezentanților PSD Maramureș care au activat în administrația centrală din anul 2016 și până în prezent, atât din poziția de miniștri, cât și din cea de secretari de stat. Este vorba despre ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, ministrul Economiei, Gheorge Șimon, Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului, Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, oameni cu care ne putem mândri”.


Liderul județean al PSD a arătat, apoi, că dacă greșelile făcute de PSD la nivel central trebuie recunoscute, iar atunci când s-au înregistrat erori, social-democrații și le-au asumat public, în ceea ce privește PSD Maramureș, filiala este reprezentată de oameni activi, care au făcut cinste județului nostru. ”Am cerut fiecărui maramureșean care a ajuns să ne reprezinte în administrația centrală să își lege numele de un proiect important pentru Maramureș, să nu uite de unde a plecat. Sub mandatul ministrului Sănătății, Sorina Pintea, spitalele din județ au primit cele mai importante finanțări din istorie pentru aparatură și modernizare, iar în mandatul ei, sistemul medical din întreaga țară a simțit o îmbunătățire. Din data de 5 noiembrie 2019, Sorina Pintea a revenit în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare și ce pot să afirm, cu tărie, este că Maramureșul a câștigat un om de valoare, în timp ce România a pierdut un ministru extrem de valoros”, a precizat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.
Cuvinte de apreciere a avut și față de deputatul Gheorghe Șimon, cel care a fost, pentru câteva luni, ministru al Economiei. Liderul județean al social-democraților a amintit despre un proiect important pentru care Gheorghe Șimon s-a luptat în scurtul său mandat ca ministru, respectiv continuarea construcției magistralei de gaz între Sarasău și Borșa. Documentele au fost finalizate în acest moment, în toamnă va fi realizată inclusiv procedura de achiziție, iar în 2020 lucrările vor intra în linie dreaptă.
Și în mandatul pe care Liviu Marian Pop l-a avut ca ministru al Educației s-au înregistrat finanțări importante pentru unitățile de învățământ școlar și preșcolar din Maramureș, fiind reabilitate zeci de grădinițe, școli și licee. Totodată, Liviu Marian Pop a pornit un război în mandatul său de ministru cu baronii manualelor, iar lucrurile par să se fi îmbunătățit și la acest capitol.

Toți secretarii de stat ai PSD Maramureș și-au legat numele de un proiect important pentru județ

PSD Maramureș a avut patru secretari de stat care ne-au reprezentat cu cinste în administrația centrală, susține liderul județean al social-democraților, Gabriel Zetea. Președintele ANP, Bogdan Pușcaș, a ajutat fiecare administrație publică din Maramureș și a fost extrem de apropiat de fiecare comunitate locală. În ceea ce îl privește pe Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și acesta a avut un mandat încununat de succes, reușindu-se finalizarea reabilitării drumurilor naționale din Maramureș, respectiv tronsoanele de pe DN 18, care păreau să fie istorie, la un moment dat. A mai rămas un tronson în lucru pe DN 18B, între Baia Mare și Târgu Lăpuș, unde au fost întâmpinate unele impedimente, însă lucrările continuă.
Și Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului a avut un obiectiv extrem de important, respectiv trecerea bazelor sportive din Baia Mare înapoi în subordinea Ministerului, iar Complexul Național ”Lascăr Pană” este un obiectiv care a fost generos finanțat în ultima perioadă. În toate aceste demersuri, Cosmin Butuza a fost sprijinit de deputatul Călin Matei, cel care știe atât de multe despre sportul din județ.
”Ultimul, dar nu cel din urmă este Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului, unde voi aminti, în primul rând, finanțarea de aproape 20 de milioane de euro pentru finalizarea telegondolei și a pârtiei olimpice de schi din Borșa. Este prima finanțare de această anvergură la nivel național, prinsă în master-planul pe turism. Totodată, Bogdan Tomoiagă a ajutat comunitățile maramureșene să obțină titulatura de stațiune turistică de interes local sau stațiune turistică de interes național, ceea ce a adus și mai mulți turiști spre Maramureș. Și tot cu Bogdan Tomoiagă în minister s-a implementat proiectul voucherelor de vacanță, care au fost folosite doar în interiorul României, și ceea ce a oferit pensiunilor turistice din județ un aflux nesperat de turiști.
Niciunul dintre ei nu va mai activa în noul guvern, însă le mulțumesc public, pentru activitate, tuturor, și îi așteptăm să revină acasă, să muncim împreună pentru Maramureș”, a subliniat președintele filialei județene a PSD, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020