UK Bookmakers

Venituri semnificative încasate luna trecută la bugetul statului

Scris de IP. Posted in Administratie


La întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, șeful adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Ioan Popa, a declarat că încasările la sfârșitul lunii ianuarie au fost mai mari pe capitolele bugetare componente, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar și la alte venituri. Creșterea cuantumului de încasări, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut reprezintă o realizare procentuală de 142,86%. Față de anul trecut, veniturile au fost suplimentate de încasările la contribuabilii mijlocii. Pentru menținerea volumului de încasări bugetare și recuperarea arieratelor vor fi luate măsuri de analiză, respectiv de identificare a operatorilor economici care înregistrează grad scăzut de conformare voluntară la plată, identificarea cauzelor neefectuării plăților la termen, intensificarea de acțiuni pentru identificarea de noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări la plată, monitorizarea măsurilor de executare silită, analiza sechestrelor instituite deja din punct de vedere al stingerii titlurilor.
Operațiuni vamale mai mari derulate la Biroul Vamal de Frontieră Sighet cu 47% față de aceeași perioadă a anului trecut
Activitatea Biroului Vamal de Interior Maramureș cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmației a fost realizată în special din comerțul cu țări terțe.

S-au depus și acceptat 849 declarații vamale, din care 490 pentru export, 359 pentru import și 135 declarații de tranzit. Acțiunile specifice strict domeniului vamal au vizat efectuarea a 20 controale la persoane juridice, peste 2300 controale la colete poștale și 11 controale cu privire la respectarea drepturilor de proprietate intelectuală. În luna ianuarie au fost calculate 34 de prejudicii, în valoare de peste 1.380.000 lei pentru cazuri de contrabandă constatate de ITPF Sighetu Marmației sau IPJ Maramureș, în care ANAF s-a constituit parte civilă. Au mai fost efectuate și alte controale vamale pentru diverse regimuri declarate, fiind aplicată o amendă contravențională de 1500 lei.
Operațiunile vamale derulate prin Biroul Vamal de Frontieră Sighet au înregistrat o creștere cu 128% a valorii mărfurilor exportate. Principalele mărfuri importate în luna februarie au fost: semifabricate din lemn de fag, cherestea din lemn de rășinoase și mesteacăn, panouri fibrolemnoase și lamele stejar, anvelope pneumatice noi din cauciuc, piulițe hexagonale din oțel, părți din scaune, articole din carton, țesături pentru tapițerie și sârmă din oțel. Acestea au provin din Ucraina, Federația Rusă, Belarus, Turcia și China. Mărfurile exportate la nivelul județului au fost efectuate în Elveția, Serbia, Israel, Belarus, Mexic, Federația Rusă, Turcia, și Republica Moldova. (elemente lamelare stratificate, blaturi din lemn, parchet stejar, mașină pentru tipărit de tip offset, mașină de măsurat burghie, traverse din lemn pentru căi ferate, mobilier din lemn, șuruburi, piulițe și șaibe, droage din lemn. Au fost identificate 21 fraude vamale (fraude cu tutun, contrabandă cu tutun și neîndeplinirea obligațiilor comisionarului vamal), fiind confiscate peste 590.000 bucăți țigarete, peste 157 kg produse de origine animală, carburanți și medicamente. S-au întocmit 16 procese verbale de constatare și sancționare, în cuantum de 9000 lei. Punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmației a fost tranzitat în luna ianuarie de peste 11.800 mijloace de transport, respectiv peste 73.000 de persoane. Au fost descoperite țigări ascunse peste 27.500 pachete de țigarete (proveniență ucraineană ascunse în pereții și plafonul lateral al unei autoutilitare, dar și în interiorul ușilor din spate și din ușa laterală. De asemenea, s-au identificat cantități de țigări prin sustragere de la controlul vamal, valoarea fiind în cuantum de peste 55.000 lei, faptă pentru care a fost formulată o sesizare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
249 controale efectuate în domeniul sănătății publice
Serviciul de control în sănătate publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș a efectuat în luna ianuarie 249 de controale în unități de învățământ, unități sanitare, unități de turism, în sectorul alimentar, la utilizatori și retaileri de produse biocide, unitate de turism, unitate de catering, unitate de prestări servicii. S-au aplicat șase sancțiuni contravenționale, cinci avertismente și o amenzi în valoare de 1000 lei.
Datele statistice ale Casei Naționale de Pensii relevă că, la nivelul județului nostru, sunt peste 116.000 de pensionari, din care peste 75.200 pentru limită de vârstă, peste 18.400 pensionari de invaliditate, peste 4200 pensionari din domeniul agriculturii, peste 1700 de persoane beneficiare de pensii anticipate, peste 16.400 de persoane beneficiază de pensie de urmaș. Indicele de corecție, conform prevederilor legislației în vigoare, cu modificările și completările ulterioare, privind sistemul unitar de pensii publice este în acest an de 1,20. Începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie se menține la 1100 lei, iar începând cu data de 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% și este de 1265 lei. Nivelul indemnizației sociale se menține la 640 lei, iar de la 1 septembrie 2019 crește cu 10% și este de 704 lei, a precizat directorul executiv Lucica Pop.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020