UK Bookmakers

Autoritățile administrației publice locale au readus la starea inițială pereții exteriori ai Casei Memoriale Elie Wiesel

Scris de IP. Posted in Administratie


Pe pereții exteriori ai Casei Memoriale Elie Wiesel din municipiul Sighetu Marmației au fost înscrise mesaje antisemite.
Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Am convingerea că instituțiile abilitate își vor face datoria, vor identifica persoanele și vor aplica prevederile legislației în vigoare cu privire la prevenirea și combaterea antisemitismului (Legea nr.157/2018). Considerăm că mâzgălirea fațadei casei memoriale reprezintă doar un incident izolat, generat cel mai probabil de un derapaj comportamental. Condamnăm ferm acest gen de fapte, gesturi, acte de vandalism și manifestările antisemite împotriva instituțiilor de cultură, lăcașuri de cult sau comunității evreiești”.
Casa în care s-a născut laureatul premiului Nobel pentru Pace a devenit muzeu după demersurile efectuate la nivel central, ca demers științific, pentru prezentarea personalității profesorului și scriitorului Elie Wiesel, dar și a vieții sociale și culturale a evreilor din Maramureș.   
Aducem mulțumiri autorităților administrației publice locale care  s-au mobilizat pentru a îndepărta înscrisurile antisemite de pe clădire și a readuce la starea inițială fațada casei memoriale.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020