UK Bookmakers

Solicitare de înfrățiri între unități administrativ teritoriale din Transcarpatia și Maramureș

Scris de IP. Posted in Administratie


Prefectul Vasile Moldovan a participat la un seminar organizat în Ucraina, la Apșa de Jos, de către Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia ”Dacia”. La manifestare au fost prezenți consulul Gabriel Nicola, șeful misiunii diplomatice a României din Transcarpatia, directori de unități de învățământ, reprezentanți ai organizațiilor și asociațiilor românești din regiune, respectiv ai cultelor religioase.
       La seminar au fost abordate aspecte referitoare la viața comunităților românești din Transcarpatia, la sprijinul solicitat din partea autorităților românești pentru dotarea cabinetelor celor 13 școli românești, materiale didactice, efectuarea de tratamente medicale în țară și amplasarea bustului lui Dragoș Vodă în localitatea Apșa de Mijloc. Consulul Gabriel Nicola a menționat că procesul de descentralizare și comasare a unităților administrativ-teritoriale din Ucraina poate facilita acordurile de înfrățire cu localități din Maramureș
          Președintele Uniunii Regionale a Românilor din Transcarpatia ”Dacia”, Ion Botoș, gazda evenimentului, a declarat că românii din Transcarpatia sunt cei mai patrioți.
          ”A fost o bună oportunitate de a participa la seminar și a cunoaște problemele cu care se confruntă comunitățile românești din regiunea Transcarpatia.

Am aflat despre modalitatea în care își desfășoară activitatea organizațiile și asociațiile românilor în păstrarea identității, tradițiilor și obiceiurilor, dar și colaborarea lor cu diplomații de la Consulatul României din Solotvino. Am primit solicitări de a facilita și sprijini înfrățiri între localități, unități de învățământ și de cultură situate în dreapta și stânga Tisei”, a spus prefectul Vasile Moldovan.
           Reprezentantul Guvernului în teritoriu a vizitat Muzeul de Etnografie și Istorie a Românilor din Transcarpatia din Apșa de Jos, unde a primit solicitarea de a sprijini deplasarea unui grup de elevi de la școlile românești din regiune pentru a vizita, la 1 decembrie a.c., Muzeul Național al Unirii de la Alba Iulia.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020