UK Bookmakers

Întâlnire de lucru la Consiliul Județean pe proiectul Drumului Nordului

Scris de CJMM. Posted in Administratie


În cursul zilei de marți, 17 aprilie 2018, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a avut o nouă întâlnire la Palatul Administrativ cu primarii comunităților locale care se află pe traseul Drumului Nordului. În cadrul întrunirii au fost purtate discuții punctuale privind corelarea lucrărilor de infrastructură edilitară cu demararea efectivă a lucrărilor la drumul județean.
Drumul Nordului, un proiect în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro va fi realizat pe traseul Oarţa de Jos, Băseşti, Ariniş, Sălsig, Gârdani, Fărcaşa, Ardusat, Satulung, Şomcuta Mare, Remetea Chioarului, Coaş, Copalnic Mănăştur şi Şişeşti. Este vorba despre reabilitarea DJ 108D, sector limită judeţul Sălaj – Ariniş – Rodina – Gârdani (DJ 108A); reabilitare DJ108A, sector Gârdani – Fărcaşa – Sârbi – Tămaia – Buzeşti – Ardusat (DJ 193) şi DJ 193 sector Ardusat (int. DJ 108A) – limită de judeţ Satu Mare; reabilitare DJ 182C, DJ 182B – Coaş – Copalnic – Copalnic Mănăştur – Vad – Lăschia – Făureşti – DJ 184 (Şurdeşti); reabilitare DJ182 sector Şomcuta Mare (DN1C) – Coaş (int. DJ 182C); reabilitare DJ 182B sector Şomcuta Mare (DN 1C) – Coaş (int. DJ 182C); reabilitare DJ 193 Ardusat (interior DJ 108A) – Colţirea – Hideaga (DN1C). Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean a arătat că, prin acest proiect, judeţul Maramureş va îmbunătăţi starea tehnică a drumurilor judeţene din zonă.


Proiectul pentru reabilitarea drumului judeţean care face legătura cu judeţul Sălaj a fost depus a Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest încă din luna noiembrie 2016. În luna aprilie 2017, ADR a finalizat procedura de verificare a conformităţii administrative şi a eligibilităţii cererii de finanţare depusă de către Consiliul Judeţean Maramureş. Documentaţia de mii de pagini a fost declarată adminisibilă în luna mai 2017, iar proiectul a trecut mai departe în faza de evaluare tehnică şi financiară. În 27 octombrie 2017, finanţarea a devenit o certitudine prin semnarea contractului de finanțare de aproape 50 de milioane de euro de către ministrul Fondurilor Europene.


Gabriel Zetea: Încercăm să obținem finanțări suplimentare pe PNDL2

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a arătat că a avut o nouă întâlnire cu primarii comunităților locale străbătute de traseul Drumului Nordului, fiind purtate discuții punctuale privind corelarea lucrărilor de infrastructură edilitară (apă și canal) cu demararea lucrărilor de reabilitare la drumul județean.
”Am identificat multe probleme, iar săptămâna viitoare voi fi prezent din nou la București, la Ministerul Dezvoltarii, pentru a încerca să obținem finanțări suplimentare prin PNDL2 pentru lucrările comunităților locale. La Ariniș, necesarul minim este de 8 milioane de lei, pentru Gârdani sunt necesari cel puțin 1,5 milioane de lei, la Ardusat este nevoie de un milion de lei pentru aducțiunea de apă, urmând să aflăm care sunt costurile pentru canal, în timp ce la Satulung și Remerea Chioarului ar fi nevoie de aproximativ trei milioane de lei. De asemenea, sunt multe probleme legate de corelarea lucrărilor efectuate de către Societatea Vital prin fonduri europene, lucrări extrem de întârziate și care riscă să nu mai poată fi efectuate”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Șeful administrației județene a arătat că instituția pe care o conduce va fi nevoită să modifice graficul stabilit anul trecut și să adapteze procedura de achiziție în derulare cu noile prevederi legistative în vigoare, conform HG1/2018, ceea ce va duce la întârzierea procedurii de achiziție cu două luni.
”Până la finalul verii sau începutul toamnei sperăm să terminăm achiziția, după care vom avea un termen de șase luni pentru proiectarea lucrarilor, iar execuția ar trebui să înceapă în primăvara anului 2019. Până la acel moment, însă, toate celelate lucrări edilitare trebuie finalizate, pentru a preda în curat amplasamentul viitorului executant. Drumul Nordului beneficiază de o finanțare europeană de aproape 50 de milioane de euro pentru reabilitarea a aproape 80 de km de drum județean (fundație, 3 straturi de asfalt, rigole, podețe și drumuri de acces)”, a precizat Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020