Catalin Chereches e vizitat de procurorii DNA pentru aservirea trustului eMM

Scris de Calin DRAGOMIR. Posted in Administratie


Previziunile facute de noi in vremea in care altii-l lingeau in fund – ca sa nu zicem direct cur! – pe edilul sarmant, cum ca exista anumite legaturi dubioase dintre trustul de presa eMaramures si primarul din Baia Mare incep sa prinda contur.
Ioan Romeo Rosiianu a scris in numeroase materiale despre legaturile penale pe care primarul baimarean le-ar avea cu trustul eMaramures.

Pozitia lui Rosiianu a starnit enervarea celor din anturajul beizadelei, dar si interesul procurorilor DNA, oameni care au intrat imediat pe fir si au inceput sa faca primele verificari legate de aceste aspecte.
L-au cautat pe Chereches atat la Primarie, cat si la domiciliu, insa nu au dat de acesta, deocamdata.
Unele surse sustin ca omul nostru ar fi deja in Bucuresti, unde cauta… manta pentru vreme de ploaie.
 
DNA nu a facut inca precizari oficiale legate de scopul exact al verificarilor, insa surse judiciare spun ca obiectul actiunii procurorilor il constituie exact dezvaluirile noastre, adica legaturile contractuale pe care edilul le-ar avea cu trustul de presa eMaramures, nu direct, ci prin interpusi, exact cum am scris noi.
Mai exact, se presupune ca prin anumiti interpusi, Chereches ar fi preluat de la societatea Inserv Media, trustul de presa.
Procurorii verifica deocamdata acte contabile si contracte de achizitie, unde exista suspiciuni ca administratia locala din Baia Mare ar fi in legatrura directa cu trustul de presa.
Chestiunile care au trezit suspiciuni legate de relatia primarului cu eMaramures au fost exact politicile editoriale ale trustului, de cand Catalin Chereches a devenit primar, dar si „gura lumii” care mereu adevar graieste.
Mai exact, daca inainte, in anul 2009, cand Chereches era deputat, eMaramures a fost in dezacord total cu actiunile acestuia, in timp ce astazi nu exista editorial, advertorial sau articol, in care sa nu fie mentionat pozitiv, numele primarului.
Procurorii DNA vor mai verifica si situatia financiara a primarului, avand in vedere ca din declaratia de avere a lui Chereches reiese ca detine mai multe imobile in Baia Mare, dupa ce acestea au fost mostenite, dar nu detine nicio masina, desi toata lumea l-a vazut plimbandu-se in Porche-ul Cayenne.
Mai mult, din aceeasi declaratie reiese ca edilul nu sta bine la capitolul lichiditati, avand in vedere ca a imprumutat firma mamei sale, SC VDC HOLDING SRL cu peste 1,6 milioane lei.
In tot acest timp, toata lumea isi aminteste cum dadea banii cu punga atunci cand si cui era nevoie.
PARADOXAL, in timp ce toate posturile nationale de stiri, printre care Digi24, Realitatea TV, B1TV dar si altele au redat in direct aceasta informatie, pe postul TV eMaramures era afisat TELETEXTUL iar pe site-ul de stiri si postul de radio nu s-a amintit nimic legat de acest aspect.
Poate ca redactorii eMaramures sunt momentan “prinsi” de vizita celor de la DNA si nu au apucat sa posteze o stire de ULTIMA ORA, asa cum fac cand Catalin Chereches isi aranjeaza spranceana stanga.
La fel, pe postul local Maramures TV se difuza exact in acelasi timp, o emisiune EDITIE SPECIALA cu primarul, despre cum NE RECASTIGAM UNIVERSITATEA, desi un titlu mai potrivit ar fi fost “CUM NE PIERDEM PRIMARUL”.

Vezi aici declaratia de avere a lui Catalin Chereches:
http://www.baiamare.ro/Baiamare/DeclavereCherechesCatalin.pdf

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024