Sinuzita - 5 tratamente naturiste care au efect garantat

Scris de TL. Posted in Sanatate


Inflamarea sinusurilor are numeroase cauze precum alergenii din aer, iritanții dietetici (gluten, lactate, aditivi sintetici), inflamația mucoasei intranazale și polipoza nazală (afecțiuni ale polipilor nazali). Această inflamație poate fi tratată cu antibiotice, steroizi, antiinflamatori, uneori ajungându-se și la operație, dar cel mai indicat ar fi să încercați, întâi, remediile naturiste.

Printre cele oferite de diete-sanatoase.ro regăsim variante care ameliorează sau chiar tratează simptomele:



    Semințele de grepfrut

Se macină aceste semințe, se lasă la uscat pentru a deveni o pulbere fină. Se administrează în amestec cu apa, ca un spray nazal, pentru a elimina mucusul și a preveni contaminarea în acea porțiune a corpului cu bacterii.

Toate alimentele ce conțin vitamina C, în special citricele (portocalele, grepfrutul, mandarinele, clementinele, lămâile, lime etc.) ajută la rezistența împotriva infecțiilor și îmbunătățește starea generală de sănătate.

    Rădăcinile de turmeric/ginger

Rădăcinile de ginger conțin curcumină, ce este un antiinflamator natural, chiar un antioxidant. În amestec cu rădăcinile de turmeric, preparate sub formă de ceai, această combinație ne ajută în înlăturarea mucusului și în atenuarea durerilor sinusurilor.

    Oțetul de mere ajută la eliminarea mucusului și a durerii sinusurilor. Mai apoi va lupta împotriva infecțiilor din organismul tău.
    Uleiul de oregano – doar câteva picături adăugate într-un pahar cu suc sau o cană cu ceai vor avea un impact foarte mare asupra sănătății dumneavoastră deoarece acest ulei prezintă însușiri antibiotice, antifungice, antivirale. Folosit la exteriorul corpului acesta intensifică culoarea părului, o face mai strălucitoare, acționează asupra mătreții și a ciupercilor de la nivelul scalpului.
    Usturoiul are efect antibacterian. Se poate zdrobi un cățel de usturoi cu 4 lingurițe de apă, iar cu ajutorul unei pipete se adaugă în fiecare nară câte 10 picături din această combinație.

Durerile sinuzitei pot fi tratate prin acționarea compreselor cu sare. Într-un săculeț de bumbac se adaugă sare, ce se încălzește la cuptor. Mai apoi se pune această compresă pe frunte până se răcește, repetând acest proces de câteva ori până vedeți că durerile trec.

E indicat ca pe durata prezenței acestei boli să fiți bine hidratată, de aceea consumați multă apă, sucuri dar fără adaos de zahăr și ceai. Aceste lichide te vor ajuta să elimini mucusul. Consumul de alcool, cafea, produse ce au zahăr, chiar și țigările te vor deshidrata ducând la îngroșarea mucusului.

Inhalarea de aburi e benefică în tratarea sinuzitei, cum ar fi acoperirea capului cu un prosop și statul deasupra apei ce prezintă diverse uleiuri (de eucalipt sau de mentă) pentru a inhala aburii. Aerul foarte rece şi uscat trebuie evitat, tocmai de aceea puteţi să puneţi în camera în care staţi un pic de apă într-un bol. Astfel apa va începe să se evapore, iar aerul va fi mai umed. Şi inhalarea cu sare e indicată, în 2 litri de apă clocotită adăugaţi 4 linguri cu sare,  mai apoi după dizolvarea acesteia se fac inhalări ale acestui amestec timp de 10 minute.

Mucusul în exces poate fi îndepărat prin consumul de alimente picante (ardei iute, hrean) împreună cu oțet de mere și suc de lămâie.

Un alt tratament ce combate infecţiile bacteriene este lichidul ce trebuie consumat de 4 ori pe zi timp de 2 săptămâni, compus din 3-5 picături din amestecul de ulei esenţial de mentă şi de busuioc.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=48035:sinuzita-5-tratamente-naturiste-care-au-efect-garantat&Itemid=139

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024