Presa minorităţilor naţionale din România pentru publicul larg

Scris de Svetlana Petrețchi. Posted in Rutenii


Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, împreună cu Uniunea Sârbilor din România au organizat în perioada 9-13 iunie, în Constanța, seminarul "Presa minorităților naționale din România pentru publicul larg". Evenimentul a cuprins, printre multe puncte de interes, vizite la redacţiile și sediilecomunităților tătară, a rușilor lipoveni și a turcilor din Constanța, astfel că am avut prilejul de a cunoaște îndeaproape felul în care acestea își desfășoară activitatea.
Proiectul a oferit posibilitatea jurnaliștilor care activează în mass-media minorităților naționale să se cunoască între ei și în același timp să facă schimb de experiență profesională și chiar să înceapă o colaborare.

Astfel, pe parcursul întâlnirilor la seminarii, discuțiile au avut ca temă principală diferențele și asemănările cu presa majoritară, genurile și metodele de abordare a articolelor, precum și documentarea în comunitate.
Înființarea unei televiziuni a minorităților naționale precum și a unei organizații profesionale care să adune jurnaliști din redacțiile minorităților naționale care sa se implice în dezvoltarea și promovarea jurnalismului, a fost un alt punct important aflat pe ordinea de zi și dezbătut de către cei prezenți la eveniment.

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024