Explicația retrocedării-record de 22 de hectare. Constanța Clara Ilieana Mihăescu a primit o bucată din București în numele tatălui!

Scris de Marian Păvălaşc. Posted in Ancheta


Aproape 22 de hectare de teren în zona Colentina a câștigat în instanța Constanța Clara Ilieana Mihăescu. Terenul se află acum în proprietate publică, a Primăriei Capitalei. Avocatul femeii spune că ea a primit proprietățile în dreptul unei moșteniri venite din partea tatălui. Viceprimarul din Sector 2 susține că dosarul pare unul suspect. Dacă decizia va fi confirmată și la apel, Bucureștiul riscă să rămână, printre altele, fără Stadionul Juventus și să plătească despăgibiri minimum 28,4 milioane de euro pentru Parcul Motodrom și alte terenuri.
Capitala riscă să rămână fără un stadion de fotbal și alte suprafețe din zona Colentina după ce Constanța Clara Ilieana Mihăescu a obținut în instanță dreptul de proprietate în baza unei moșteniri primite de la un tatăl său. Tribunalul București a recunoscut faptul că tătăl său avea drept de proprietate asupra proprietăților care se întind pe 22 de hectare, iar acest drept a fost moștenit de Constanța Clara Ilieana Mihăescu.



“Nu pot să vă spun decât că clienta mea moștenește ca și dumneavoastră un tată. Altă informație nu pot să vă ofer. Nu pot să vă spun cine este tatăl. Clienta nu mi-a permis să ofer alte informații. Aceasta nu dorește să apară în presă”, ne-a declarant avocatul care a reprezentat-o în procesul cu Primăria Capitalei prin care a solicitat punerea în posesie a dreptului de moștenire. În baza deciziei instanței, Primăria Capitalei trebuie să pună în posesia lui Mihăescu 8 hectare de teren, iar pentru alte 14 urmează să primească despăgubiri.

Decizie controversată

Reamintim că în data de 10 aprilie, Tribunalul București i-au recunoscut în parte dreptul de proprietate asupra unora dintre proprietățile cerute în instanță. Aici trebuie menționat că decizia nu va fi pusă încă în aplicare, autorotățile locale din Capitală putând contesta decizia.

Reprezentanții Primăriei Generale a Municipiului București nu ne-au răspuns la solicitări. Dan Cristian Popescu, viceprimarul din Sectorul 2, acolo unde se află proprietățile retrocedate ne-a declarat că nu știe pe cine moștenește Constanța Clara Ileana Mihăescu. “Știu doar că aceasta a solicitat mai multe terenuri în Capitală și că a pierdut până acum toate procesele. Este un caz suspect și ne vom interesa, însă doamana s-a judecat cu Primăria Capitalei, nu cu Primăria Sector 2”, ne-a precizat Popescu.



HOTĂRÂREA INSTANȚEI

Teren restituit în natură 79.583 mp

Prin Decizia pronunțată de Tribunalul București pe 10 aprilie 2017, Primăria Capitalei este obligată sa emita dispoziție de restituire în natură pentru următoarele imobile:

    43.493 mp, teren dat în folosința gratuită a Asociației Sport Club Juventus București, cu exceptia suprafetei ocupate de constructiile C1 si C2;
    24.289 mp, teren triunghiular adiacent terenului dat în folosință gratuită Asociației Sport Club Juventus București;
    10.104 mp, suprafață care reprezintă un poligon auto
    1.697 mp, teren dat în folosință Contact Autotransport CO SRL

Teren pentru care se plătesc compensații: 139.339 mp

Totodată Tribunalul Bucuresti obliga primaria sa emita in termen de 30 de zile de la data pronuntarii unei hotarari dispozitie de acordare a masurilor reparatorii in  pentru urmatoarele imobile:

    14.468 mp, teren concesionat către Lumina Instituții de Învățământ SA;
    1.329 mp, suprafață dată în folosință de către SC Shell Romania;
    1.079 mp, supafață avand destinația de parcare adiacenta benzinariei Shell;
    27.533 mp, teren ocupat de blocuri, drumuri, alei si spatii verzi;
    13.330 mp, teren situat in strada Rascoala, numarul 9A, sectorul 2 pentru care au fost emise titluri de proprietate conform Legii 18/1991;
    81.600 mp, suărafață pe care se găsește Parcul Motodrom.

Valoarea despăgibirilor

Pentru cei 139.339 metri pătrați pentru care Constanța Clara Ileana Mihăescu ar trebui să primească despăgubiri, asta dacă decizia va fi menținută și după apel, aceasta ar trebui să încasaze minimum 28,4 milioane de euro. Conform grilei notarilor din București, un metru pătrat în zona Colentina, este evaluat între 204 și 321 de euro, în funcție de construcțiile care sunt pe suprafețele evaluate. Dacă despăgubirile ar ține cont de evaluarea minimă, atunci Primăria Capitalei ar trebui să achitei lui Mihăescu o sumă de 28,4 milioane de euro. În cazul în care se ține cont de prețul maxim al evaluării notarilor, Mihăescu ar primi 44,7 milioane de euro.

http://www.libertatea.ro/stiri/numele-tatalui-primit-un-stadion-un-parc-si-terenul-unei-universitati-1832234

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024