20 de baloane cu aer cald au fost deja confirmate ca participare la Festivalul ”Maramureș Balloon Fiesta”

Scris de CJMM. Posted in Sport


Cea de-a patra ediție a ”Maramureș Balloon Fiesta” va avea loc în intervalul 28 septembrie – 1 octombrie 2017, pe Aerodromul Baia Mare al Aeroclubului României și este un eveniment internațional care promovează frumusețea și valorile culturale ale Maramureșului. Organizat de Asociația SENS cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, pentru buna desfășurare a acțiunii au anunțat că își vor da concursul și reprezentanții autorității locale băimărene. În dimineața zilei de joi, 8 septembrie 2017, în cabinetul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a avut loc o ședință tehnică privind Festivalul ”Maramureș Balloon Fiesta”, la care au participat Loredana Ionescu, președintele Asociației SENS și Peter Hurley, președintele Asociației Interculturale de Tradiții.

S-au stabilit detaliile privind perioada de organizare, aspectele tehnice și s-a decis ca locația evenimentului să fie pe Aerodromul Baia Mare, cu sprijinul logistic al Aeroportului Internațional Maramureș. Totodată, s-a luat act de intenția municipalității băimărene de a sprijini organizarea evenimentului în beneficiul proiectului și al locuitorilor din Baia Mare.
Loredana Ionescu, președintele Asociației SENS a arătat că, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, s-a decis ca locul de desfășurare a Festivalului ”Maramureș Balloon Fiesta” să fie pe Aerodromul Baia Mare al Aeroclubului României, spațiul fiind mai potrivit decât cel pe care Aeroportul Internațional Maramureș ar fi putut să îl pună la dispoziție. ”Pregătirile sunt în toi și suntem avansați la capitolul organizare. Totodată, pajiștea de la Aerodromul Baia Mare se potrivește mult mai bine conceptului pe care dorim să îl promovăm, respectiv Maramureșul autentic. Mai mult, vom ridica aici un fus înalt de șapte metri, realizat de Moș Pupăză, în mijlocul unei podea de lemn de câteva sute de metri, în jurul căreia vor fi amplasate standurile comercianților participanți la festivalul baloanelor, trei zile despre gastronomie locală, despre tradiții, despre ospitalitatea oamenilor locului și despre bucuria zborului.
 Pot spune că, până în acest moment au confirmat prezența 20 de baloane, dar sper ca la final să avem aproximativ 30 de baloane în Maramureș, cu piloți sosiți din toată Europa. Echipajele prezente însumează aproximativ 100 de persoane care se vor afla în Maramureș pentru câteva zile, iar turiștilor care doresc să vină în județul nostru le-am pregătit pachete turistice complexe, extrem de atractive, care includ cazare, scurte circuite în Maramureș și participarea la festivalul baloanelor. În ceea ce privește intenția municipalității băimărene de a se implica în acest eveniment, suntem încântați să îi avem parteneri și așteptăm în acest sens, aprobarea cât mai rapidă a unei hotărâri de Consiliu Local”, a arătat președintele Asociației SENS, Loredana Ionescu.
    Și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a subliniat faptul că ”Maramureș Balloon Fiesta” va fi unul dintre cele mai frumoase festivaluri organizate în acest an. ”Aspectele tehnice și detaliile organizatorice au fost discutate încă din primăvara anului în curs, iar Consiliul Județean Maramureș a îmbrățișat acest concept chiar de la primul dialog. Ne bucură faptul că și administrația locală băimăreană își dorește să susțină financiar organizarea festivalului la care sunt așteptați, în număr cât mai mare, și locuitorii din Baia Mare. Am sprijinit în acest an organizarea a zeci de festivaluri în județul Maramureș și vom susține, din punct de vedere financiar, toate investițiile care ajută la promovarea județului, a Maramureșului ca brand turistic”, a precizat șeful administrației județene.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023