Despre falsele analize medicale de laborator
Cuprins:
1. Esența problemei.
2. Cauzele care conduc la erori și la falsuri în rezultatele analizelor de laborator
3. Soluții de rezolvare
4. Concluzii
Bibliografie
Rezumat: Identificarea corectă a unei afecțiuni, pe baza analizelor de laborator, face, de multe ori. diferența între viață și moarte. Diagnosticarea corectă a unei boli se face, în numeroase cazuri, numai pe baza analizelor de laborator. Din cauza unor analize de laborator eronate sau falsificate, numeroși oameni au suferit, până la a-și pierde sănătatea, și chiar viața, din cauză că unii și-au tratat boi inexistente, dar, cel mai grav, că alții nu și-au tratat bolile existente din cauză că analizele de laborator false le-au ascuns. Materialul de față are scopul de a ajuta populația să evite asemenea situații tragice.
Cuvinte și expresii cheie: erori și falsuri în rezultatele analizelor de laborator; afacerile cu sănătatea oamenilor; circa 4.000 de cadre medicale și de instituții medicale au fost și sunt sponsorizate de mafia farmaceutică și a laboratoarelor de analize medicale.
1. Esența problemei
Este cunoscut faptul că diagnosticarea corectă a unei boli se face, în numeroase cazuri, numai pe baza analizelor de laborator.
Altfel spus, identificarea corectă a unei afecțiuni, pe baza analizelor de laborator, face, de multe ori. diferența între viață și moarte.
Nu puține au fost cazurile în care unele erori sau falsuri din analizele de laborator au fost cauza care a condus la pierderea sănătății și chiar a vieți unor persoane.
Din cauza unor analize de laborator eronate sau falsificate, numeroși oameni au suferit, până la a-și pierde viața, din cauză că unii și-au tratat boi inexistente, dar, cel mai grav, că alții nu și-au tratat bolile existente (din cauză că analizele de laborator false le-au ascuns).
În analizele de laborator apar parametri / markeri la substanțele care nu există decât în corpul uman, precum la analiza; urobilinogenului (compus organic format în intestin prin reducerea bilirubinei, reabsorbit apoi numai în parte prin peretele intestinal și redat ficatului), leucocitelor (globulele albe din sânge, care are un rol important în protejarea organismului împotriva microbilor); eritrocitelor (globulele roșii, numite și hematie, adică celulele sangvine de culoare roșie, care transportă oxigenul și bioxidul de carbon în organism); PH-ului (sângelui, urinei sau salivei, analiză care este frecvent folosită în practica medicală deoarece menținerea PH-ului în limite fiziologice este foarte importantă pentru funcționarea optimală a organismului așa cum este cazul și pentru glicemie, colesterol) etc.
Markeri moleculari din sânge, care există numai în corpul uman, nu au cum să existe în bere, în sirop de mere, cu excepția analizelor medicale false, măsluite.
Persoane nemulțumite de falsurile pe care le fac unele laboratoare de analize medicale, au dus, spre comparație, la alte laboratoare, pentru „un sumar de urină”, mostre de suc de mere şi de bere, în loc de urină.
Rezultatele false, măsluite au fost demonice: markeri moleculari, care există numai în sângele corpului uman, s-au găsit în diferite lichide din afara corpului uman, precum leucocite în suc de mere, hematii în bere etc.
Unele dintre cele mai grave și mai frecvente analize medicale false se fac în cazul depistării hepatitelor B şi C, care costă sănătatea și chiar viața unor oameni din cauză că un virus care nu este depistat la timp face ca boala să evolueze în ciroză.
Mass-media a relatat frecvent (a se vedea Bibliografia) cazuri de persoane care, din cauza unor analize medicale false, au ajuns să plătească, pe analize, pe consultaţii, pe deplasări etc., până la 5.000 de lei, bani pe care nu i-au mai recuperat niciodată (a se vedea, spre exemplu https://evz.ro/mafia-analizelor-am-fost-pacalit-ca-am-hepatita-c-955103.html). Nu mai punem la socoteală timpul consumat și stresul, care unora le-a distrus sănătatea și chiar viața.
Tot mai mult se vorbește despre o adevărată mafie în „afacerile cu sănătatea oamenilor”, pe seama unor analize de laborator flse (a se vedea, spre exemplu https://www.vremeanoua.ro/iata-cum-functioneaza-mafia-in-sistemul-de-sanatate-de-la-vaslui/.
Se susține că sunt și mulți medici implicați în activitatea acestor laboratoare, cărora le trimit pacienții, după care își încasează comisionul (în funcție de numărul acestora și de sumele achitate de respectivii pe analizele medicale prescrise de ei).
Analizele de laborator false au indicat, în frecvente cazuri, despre unii oameni bolnavi că sunt sănătoși, iar despre unii oameni sănătoși că sunt bolnavi.
Și într-un caz și în altul, asemenea false analize generează grave consecințe negative pentru sănătatea și pentru viața oamenilor respectivi, până la a le fi fatale.
Situația devine din ce în ce mai gravă pentru poporul român și pentru această țară dacă mai avem în vedere și faptul că circa 4.000 de cadre medicale și de instituții medicale au fost și sunt sponsorizate de mafia farmaceutică și a laboratoarelor de analize medicale, din țară și, în special, din străinătate (a se vedea, spre exemplu https://www.activenews.ro/stiri/Vaccinistii-Streinu-Cercel-si-Alexandru-Rafila-sunt-platiti-de-ani-de-zile-de-compania-PFIZER-prin-sponsorizari-grase-de-sute-de-mii-de-lei-alaturi-de-alti-peste-5000-de-medici-din-Romania.-Cazul-e-de-domeniul-ANI-si-DNA.-DOVEZILE-ACTIVENEWS-164928
Spre exemplu, pe https://euro-stiri.net/peste-3000-de-doctori-romani-sponsorizati-de-pfizer-lista-oficiala/, se prezintă „Lista medicilor care au dat declarații cu sponsorizările primite în anul 2019 de la Pfizer”.
Mass-media este plină de exemple cu asemenea activități medicale, adevărate atentate la sănătatea și la viața numeroșilor cetățeni, dar, cu toată această ticăloșie a câtorva, care este o nenorocire pentru toți, autoritățile competente ale statului manifestă o indiferență totală față de această situație, ca și cum ar lucra după un plan satanic.
2. CAUZELE care conduc la erori și la falsuri
în rezultatele analizelor de laborator
1. Se fac recoltări și sâmbăta, care se lucrează a treia zi, adică lunea.
Depozitarea la rece a probelor recoltate sâmbăta se face, în numeroase cazuri, în locuri diferite, iar transportul (sâmbăta, când se depun și lunea, când se reiau) se face cu întârziere, în condiții necorespunzătoare, cu neglijență etc., ceea ce cauzează degradarea caracteristicilor probei și, pe cale de consecință, și a calității rezultatelor.
Când sângele stă prea mult, chiar și la rece, până să fie centrifugat şi prelucrat are loc degradarea caracteristicilor probei și, pe cale de consecință, și a calității rezultatelor.
2. Depozitarea incorectă a sângelui. În plus. sunt și cazuri în care au loc întreruperi ale curentului electric care, chiar și dacă sunt pentru scurt timp, cauzează degradarea caracteristicilor probei și, pe cale de consecință, și a calității rezultatelor.
3. Nu se respectă timpul de execuție a analizelor, în sensul că recoltarea se face la o anumită oră (în general dimineața), iar analizele se fac după termenul optim, standard de execuție, caz în care are loc degradarea caracteristicilor probei.
4. Folosirea unor reactivi inferiori și/sau expirați.
5. Greșeli se fac și la recoltare, când eprubetele se încurcă între ele, și la consemnarea rezultatului, când rezultatele de la o persoană sunt puse la alta (s-au încurcat ei copii nou-născuți, dar analize de laborator!!!).
5. În cazul textelor foarte scumpe, din dorința de reducere a cheltuielilor, unele laboratoare de analize medicale pun, cu bună știință, rezultate false, în sensul că omul este sănătos (când, în realitate, el este bolnav sau chiar cu o boală gravă ascunsă, nedepistată încă, care nu a explodat).
3. SOLUȚII de rezolvare
1. Prin lege să se interzică recoltarea de analize medicale în ziua în care nu se fac și analizele.
2. În buletinul de analize medicale să se înscrie, obligatoriu:
2.1. Numele persoanei care a efectuat analiza și profesia sa, respectiv: medic, biolog, chimist, biochimist, asistent medical etc.
2.2. Numele persoanei care a verificat și a validat buletinul de analize medicale.
În aceste condiții ar crește responsabilitatea și a persoanelor care efectuează analizele și a celor care verifică și validează buletinele de analize medicale.
3. Pe buletinul de analize ar trebui să se treacă (3.1) ora recoltării probei și (3.2) ora executării probei în laborator.
4. Înainte de a începe analizele la un laborator, fiecare persoană ar trebui să se documenteze dacă laboratorul respectiv este acreditat RENAR. Asociația de Acreditare din România, având acronimul RENAR, este o organizație neguvernamentală din România, fără scop lucrativ, care este recunoscută oficial ca organism național de acreditare unic și care, funcționează în coordonarea și sub supravegherea Ministerului Economiei.
Casele de asigurări de sănătate nu intră în relații contractuale cu laboratoarele de analize medicale care nu sunt acreditate RENAR și nu acceptă decontarea de cheltuieli pentru analizele efectuate prin acestea.
5. Pe fiecare buletin de analize medicale ar trebui să se înscrie, obligatoriu, dacă laboratorul respectiv este sau nu acreditat RENAR.
4. Concluzii
1. Pentru fiecare cetățean al acestei țări este foarte important următorul fapt: recoltarea de probe, pentru analizele de laborator, să nu se facă, în nici o condiție și sub nici o formă, sâmbăta.
Prin lege ar trebui să se interzică recoltarea sâmbăta de probe, pentru analizele de laborator.
2. Când o persoană are reale seme că suferă de o boală dar, când dintr-o (singură) analiză de laborator, nu rezultă semne de boală (din cauza falselor analiza), este absolut necesar ca aceeași probă recoltată să fie dusă la două și (mult mai sigur) chiar la trei laboratoare.
Prin lege ar trebui să se prevadă (1) despăgubiri substanțiale pentru laboratoarele care practică false analize și (2) sancțiuni dure pentru laboratoarele respective.
Bibliografie:
Experiment-şoc! Analize medicale, în bătaie de joc: Leucocite în suc de mere, hematii în bere. O anchetă Realitatea TV scoate la iveală cum se fac analizele în unele centre private medicale din România. https://www.realitatea.net/stiri/actual/experiment-soc-analize-medicale-in-bataie-de-joc-leucocite-in-suc-de-mere-hematii-in-bere_5dcc9270406af85273d749f5
Revoltător cum se fac analizele în unele centre medicale. Nimeni nu a sesizat că nu era urină, ci suc de mere sau bere https://www.doctorulzilei.ro/revoltator-cum-se-fac-analizele-in-unele-centre-medicale-nimeni-nu-a-sesizat-ca-nu-era-urina-ci-suc-de-mere-sau-bere/
https://evz.ro/mafia-analizelor-am-fost-pacalit-ca-am-hepatita-c-955103.html
Mafia analizelor: „Am fost păcălit că am hepatită C. Am plătit zeci de milioane să aflu adevărul”. https://evz.ro/mafia-analizelor-am-fost-pacalit-ca-am-hepatita-c-955103.html
De ce rezultatele analizelor diferă de la un laborator la altul: https://www.bzi.ro/de-ce-rezultatele-analizelor-difera-de-la-un-laborator-la-altul-1046082
Laboratoare din Argeș nu au făcut diferența între BERE și URINĂ! https://sursata.ro/6-laboratoare-din-arge-nu-au-facut-diferena-intre-bere-i-urina