Alimentele care îţi scad colesterolul
Alege nucile pentru gustări. Stropeşte salata cu puţin ulei de măsline. Bucură-te de o bucată de somon la cină. Acestea sunt doar o parte dintre strategiile care te vor ajuta în lupta cu nivelul crescut al colesterolului. Iată care sunt 7 dintre alimentele care pot contribui în mod semnificativ la scăderea colesterolului LDL (colesterol rău) din sânge.
Soia
Este o alternativă sănătoasă şi delicioasă pentru carne şi brânzeturi, ambele posesoare de cantităţi mari de grăsimi saturate. Şi cum unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le poţi face pentru a scădea nivelul de colesterol din sânge este să reduci cantitatea de grăsimi saturate din dietă, soia este varianta ideală. De ce sunt grăsimile saturate bune pentru inima ta? Ficatul foloseşte grăsimile pentru a produce colesterol, aşa că dacă ajungi să consumi prea multe astfel de alimente, creşte şi nivelul colesterolului LDL din sânge. Grăsimile saturate se găsesc, de obicei, în produsele animale precum lapte integral, smântână, unt, brânză, carne de vită, porc, miel. Dincolo de faptul că înlocuieşte cu succes grăsimile saturate din alimentaţie, soia conţine izoflavone, care au o contribuţie importantă la scăderea colesterolului LDL.