UK Bookmakers

Comemorare la Cernăuți a românilor uciși de regimul de la Moscova, în gulagurile staliniste

Scris de RGN. Posted in Romania


O slujbă religioasă și un parastas în memoria românilor pierduţi fără urme în gulagurile staliniste au avut loc duminică în suburbia Roşa a oraşului Cernăuţi, informează Bucpress, preluat de Romanian Global News.
La comemorare a fost prezent şi Edmond Neagoe, Consulul României la Cernăuţi, care în discursul său a condamnat cu vehemenţă anii plini de chinuri prin care au fost nevoiţi să treacă românii din regiunea Cernăuţi, care au fost deportaţi cu miile la Onega şi în Siberia.

Scriitorul Dumitru Covalciuc, prezent la acţiunile de comemorare ale românilor din regiunea Cernăuţi, s-a referit în discursul său la deportările din anii '40 ai secolului trecut. Pe aceeaşi temă a discutat cu publicul adunat în curtea bisericii de la Roşa şi profesorul Octavian Voronca.

Cei prezenţi la slujba și parastasul oficiate de părintele Ioan, parohul bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil", s-au rugat pentru odihna şi liniştea sufletelor celor uciși în gulaguri, pomenindu-i pe românii din regiunea Cernăuţi, deportaţi în străinătate, de unde nu s-au mai întors la vetrele lor strămoşeşti.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=23123:comemorare-la-cernui-a-romanilor-uciide-regimul-de-la-moscova-in-gulagurile-staliniste&catid=53:eveniment&Itemid=77

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020