Liga I de râsul curcilor!

Scris de Gelu DRAGOŞ. Posted in Opinii


Nici nu mai știu ce merge firesc, normal, cum trebuie, în România, numai dacă mă gândesc la sănătate (gestionarea răspândirii pandemiei), educație, economie, politică.
 Sportul este inventat pentru a ne menține sănătoși iar sportul de performanță pentru a ne bucura, cei mulți, de performanțele sportivilor noștri. Și de-a lungul timpului, slavă Domnului, am avut o Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Ilie Năstase, Leonard Doroftei, Francisc Vaștag, Carmen Bunaciu, Doina Melinte, Ana Maria Brânză Popescu, Marius Urzică, Nicu Vlad, Sorin Babii, Camelia Potec, Valeria Răcilă, Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Laura Badea, Mihai Covaliu, Cristian Gațu, Maricel Voinea, Corneliu Ion, Lia Manoliu, Andreea Răducan, Leon Rotman, Ștefan Rusu, Lucian Bute, Ecaterina Sabo, Mircea Lucescu, Gicu Dobrin, Gheorghe Hagi și lista ar mai putea continua.
Ideea acestui articol mi-a venit când am auzit la știrile Digi Sport 1 că Federația Română de Fotbal, cu năstrușnicul ei președinte Răzvan Burleanu dorește să mărească Liga I de la 14 echipe câte sunt acum la 18 și asta numai pentru a nu retrograda în Liga secundă formații precum:

Dinamo București, Politehnica Iași, Voluntari, Clinceni sau Hermannstadt! Să traduc, domnul Răzvan Burleanu cu eminența cenușie a federației Mihai Stoichiță au găsit cheia de aur pentru Liga Fericirii, liga de fotbal perfectă, după un campionat straniu, ciudat, cu puncte înjumătățite, cu arbitraje părtinitoare, cu meciuri măsluite, adică NICI O ECHIPĂ NU RETROGRADEAZĂ! Și atunci te întreb iubitorule de fotbal, mai merită să te uiți la Campionatul României?! Răspunsul meu este NU!
Nici măcar nu mă interesează meciul de baraj dintre Recea și Baia Mare, după ce conducerea mercenarilor din Baia Mare le-a propus la 5 fotbaliști de la Recea să evolueze pentru ei, dar vă spun răspicat peștele de la cap se împute, așa că strigătele lui Gică Hagi sau Dan Petrescu sunt cât se poate de adevărate!
Fotbalul românesc n-a mai participat la un Campionat Mondial de 22 ani iar șansele să participăm la europene sunt mici de tot! Vă mai mirați de ce? Cu regulamente schimbate peste noapte, pe genunchi, după bunul plac al unora și interesele altora, cu echipe de fotbal care nu-și primesc drepturile bănești între 6 și 12 luni de zile, cu altele având antrenori de paie pe bancă, nu ai șanse să faci performanță și să te bați în cupele europene, așa că de azi înainte (mulțumim televiziunilor sportive) mă voi uita doar la campionatele de fotbal din Anglia, Italia, Spania, Germania și Franța, acolo unde se joacă pe bune, competiția este respectată! Au reușit demult de fapt, să golească stadioanele României acești conducători anonimi, fie că vorbim de FRF sau cluburi... Să ajungem să-l regretăm pe Mircea Sandu cred că deja e prea mult! Și pe Dumitru Corleone Dragomir...

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024