Comisia de cultură, culte și mass-media

Scris de Viorica Igelsky. Posted in Justitie


În perioada 22 – 25 septembrie a.c., în organizarea Uniunii Sârbilor din România și a Uniunii Bulgare din Banat, s-a desfășurat la Timișoara reuniunea Comisiei de cultură, culte și mass-media a Consiliului Minorităților Naționale, reuniune la care au participat majoritatea reprezentanților organizațiilor minorităților naționale din România. La lucrări, din partea Departamentului pentru Relații Interetnice a participat dl. Subsecretar de Stat Dincer Geafer. În cadrul discuțiilor s-au abordat diverse teme, printre care: Diversitatea de etnii, culturi și confesiuni; Timișoara – capitală culturală europeană 2023; Comunitățile etnice din Banatul multietnic. Imagini și detalii despre caracterul multietnic al Timișoarei a fost o temă principală prezentată de doamna Milena Mureșan din cadrul Primăriei Timișoara.


În cadrul evenimentului au avut loc și lansări de carte din partea DRI: Imaginea turcilor și tătarilor în arta modernă românească, Volumul al II-lea Comunitate. Multiculturalitate. Dezvoltare. Acestea au fost prezentate de dl. Subsecretar de Stat Dincer Geafer.
În continuare s-a organizat o vizită în centrul istoric al Timișoare, la Domul Roman-Catolic, precum, la Vicariatul Sârbesc din Timișoara și la Muzeul Episcopiei Ortodoxe Sârbe.
Considerăm că această activitate a contribuit pe deplin la afirmarea identității minorităților naționale din România, mulțumind pe această cale organizatorilor pentru deosebita ospitalitate de care au dat dovadă. Felicitări!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024