UK Bookmakers

Sebastian Ghiță a fost prins la Belgrad. Anunțul a fost făcut de Poliția Română

Scris de LB. Posted in Justitie


Reprezentantii Poliției Române au anunțat în această dimineață că Sebastian Ghiță a fost prins la Belgrad. Autoritățile au început demersurile pentru extradarea fostului parlamentar care era dat în urmărire de câteva luni pentru fapte de corupție.
Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat la Digi24 că poliția din Serbia ar acționat în urma informațiilor primite de la omologii români. ”În cursul nopții a fost legitimat de poliția sârbă. Era însoțit de frate lui, care a prezentat documente de legitimare legale, el însă a prezentat unele false. A fost dus la sediul poliției din Serbia. Autoritățile sârbe au efectuat toate activitățile în baza informațiilor oferite de Poliția Română. Au avut toate informațiile pentru a-l putea reține. Vor întocmi un dosar penal pentru prezentarea de acte false, iar după finalizarea acestor proceduri urmează extrădarea, prin Ministerul Justiției”, a declarat Carmen Dan.Potrivit anchetatorilor, Sebastian Ghiță ar fi fost prins la Belgrad, unde era împreună cu fratele său. În momentul în care a fost legitimat, fostul parlamentar ar fi prezentat un document de identitate fals, cu însemnele Sloveniei.

”În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în cursul acestei nopți, în Belgrad, a fost localizat și reținut inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare documente false care prezintă însemnele unui stat din U.E. În prezent se derulează procedura legală în astfel de situații”, precizează IGPR.

Între România și Serbia nu există un acord de extrădare, astfel că procedura va fi probabil una de durată.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce acesta a dispărut pe 21 decembrie şi nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete.

Sebastian Ghiţă este acuzat că primea date din dosarele sale

Sebastian Ghiță, dispărut din 21 decembrie 2016, are pe numele său două mandate de arestare, din care unul în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

Sebastian Ghiță este cercetat pentru două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În același dosar mai sunt judecaţi Liviu Mihail Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Pe 6 septembrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de deputatul Sebastian Ghiță, și față de fostul premier Victor Ponta, acuzați de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, respectiv, folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Citește și: Începe procesul în care Sebastian Ghiţă este acuzat că primea date din dosarele sale

Spălare de bani și trafic de influență în același dosar cu Victor Ponta

Pe 6 septembrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de deputatul Sebastian Ghiță, și față de fostul premier Victor Ponta, acuzați de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, respectiv, folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Procurorii susțin că Ponta, în calitatea sa de președinte al unui partid (PSD — n.r.), și-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiță să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formațiunea sa să aibă certitudinea că va obține mandatul.

Conform sursei citate, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizații nonprofit și apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta ar fi avut loc la inițiativa celui dintâi.

Potrivit acestora, Sebastian Ghiță a fost confirmat de către Victor Ponta, în calitate de președinte al partidului, drept candidat într-un colegiu din județul Prahova, după primirea celor 220.00 de euro.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/sebastian-ghita-fost-prins-la-belgrad-anuntul-fost-facut-de-politia-romana-1806819

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2017