UK Bookmakers

Anca Heltne recidiveaza si risca suspendarea pe viata

Scris de Horatiu SIMA. Posted in Justitie


Anca Heltne (foto), una din cele mai titrare aruncătoare de greutate din atletismul românesc, a fost găsită dopată cu metadienonă şi metabolit de testosteron la Campionatele Naţionale care au avut loc pe 6 martie, la Bucureşti. În mod normal, sportiva ar trebui să ceară şi proba B, care va fi analizată la un laborator acreditat de Agenţia Mondială Anti-Doping. Conform Pro Sport, în 99% la sută din cazuri, contraexpertiza confirmă proba iniţială.Federaţia a primit rezultatele testelor marţi, 11 martie, iar astfel Anca a putut participa la Campionatele Mondiale de atletism în sală de la Sopot (Polonia), desfăşurate în weekendul 7-9 martie. Sportiva nu s-a calificat în finală. Anca va rata Cupa Europeană de aruncări de iarnă, competiţie care începe vineri, la Leiria şi în cadrul căreia a cucerit două medalii de-a lungul timpului: bronz în 2010 şi argint în 2009.


S-a dopat şi în 2010

La 36 de ani, Anca Heltne nu este la prima abatare de acest gen. În 2010, sportiva a fost găsită dopată cu stanozolol, sau winstrol, un steroid foarte cunoscut. La acea perioadă, a fost suspendată din activitatea sportivă între 27 februarie 2010 şi 31 martie 2012. Aceasta este pedeapsa obişnuită aplicată atleţilor dopaţi, conform “Ghidului Anti-Doping al Atletului”, emis de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF). Pedeapsa poate fi sporită până la patru ani în unele cazuri, sau poate fi redusă, dacă atleţii în cauză colaborează cu IAAF sau cu organizaţiile anti-doping pentru a depista alte cazuri de dopaj. Acelaşi ghid prevede faptul că un atlet găsit dopat pentru a doua oară poate fi suspendat pe viaţă. Această regulă ar putea fi aplicată şi în cazul Ancăi Heltne.
Printre medaliile cucerite de Anca Heltne se numără bronzul de la Campionatele Europene de atletism în sală desfăşurate la Torino, în 2009 şi aurul de la Jocurile Francofoniei din 2013.Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Ion Sandu, nu a putut fi contactat pentru a discuta despre acest caz, iar preşedintele CSM Bucureşti, Constantin Căliman, nu a dorit să comenteze. Dumnealui a precizat că aşteaptă contraexpertiza, după care clubul va emite un comunicat oficial.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2019