UK Bookmakers

Patru ziaristi din Maramures cer schimbarea Legii Audiovizualului

Scris de IR Rosiianu. Posted in Justitie

Rosiianu, Florescu, Ciprian Dragos si Adrian Rusu cer schimbarea Legii Audiovizualului

Stimati Parlamentari ai Maramuresului!

Subsemnatii Ioan Romeo Rosiianu, Claudiu Florescu, Ciprian Dragos si Adrian Rusu, toti jurnalisti din BIETUL Maramures - nu conteaza ordinea! - toti VICTIME ale unui inspector regional al CNA, Csaba Gozner, institutie aflata in subordinea Parlamentului, de vreme de dumneavoastra ii votati pe membrii Consiliului, va supunem atentiei urmatoarele.
Ca sa nu va retinem prea tare atentia si pentru ca sa nu va incarcam programul si asa prea incarcat, va rugam numai sa studiati adresa pe care i-am adresat-o excelentei sale, deputatul Gheorghe Zoicas, presedinte al Comisiei de Media din Camera Deputatilor.


SUPLIMENTAR va rugam sa studiati - daca nu va cerem prea mult - cuprinsul textului si sa REFLECTATI asupra posibilitatii ca noi - NOI, semnatarii! - sa fim invitati la audieri in Comisiile de Media din cele doua Camere, pe care le reprezentati cu cinste.
Va cerem asta pt ca si noi suntem maramureseni votanti, nu?
Sau dvs ii reprezentati numai pe unii... maramureseni?
Asadar, v-am mai ruga - daca nu va deranjam prea tare - sa ne mijlociti si o audiere la CNA - ca sa stie si cei de acolo ce face un inspector al lor si cum ne marcheaza acesta noua existenta.
IN plus, luand ACT de pataniile noastre - de DRAMA noastra, de fapt - v-am indemna sa reflectati si la posibilitatea ca pornind de la acest caz sa demarati un proiect de lege prin care sa cereti amendarea actualului regulament de functionare al CNA.
CEREM asta deoarece ni se pare anormal ca noi sa fim amendati fara a ni se aduce la cunostinta acuzele care ni se aduc, sau fara a ni se da posibilitatea sa ne aparam cumva, asta incumband inclusiv posibilitatea de atac in instanta.
NOI ne trezim direct „condamnati”, dar si obligati sa postam DECIZIA pe TV, adica sa ne autoincriminam, in contextul in care nici macar nu ni se adusese in prealabil - cf legilor Romaniei sau Constitutie si Codului Penal - faptele de care (cica!) ne-am face vinovati.
Ni se pare normal sa se statueze in Lege ca ceea ce cere CNA ziaristilor sa respecte si ei!
Deci, prin urmare, cu toate scuzele de rigoare, va rugam sa ne ajutati!

Către Cabinetul Parlamentar Gheorghe Zoicaş,
În atenţia domnului deputat Gheorghe Zoicaş,

Domnule deputat,
Având în vedere că reprezentaţi electoratul din Colegiul Baia Mare, vă înaintăm spre analiză şi eveluare următorul

MEMORIU

După arestarea fostului primar Cristian Anghel, în mass-media băimăreană, maramureşeană şi chiar naţională, au apărut numeroase dezvăluiri, anchete şi reportaje cu privire la activitatea administraţiei locale.

Subiecte precum autorizaţii ilegale, construcţii ilegale, licitaţii trucate, poluare, referendum contra poluării, cumul ilegal de pensii cu salariul de bugetar, abuzuri de diverse feluri sau alegerile locale au fost intens mediatizate în toate mediile de informare. Le ştiţi, le cunoaşteţi bine şi la unele dintre dezbateri chiar aţi participat în direct.

Curios, în această perioadă, când la conducerea Primăriei Baia Mare au fost domnii Istvan Ludescher şi Mircea Dolha, împotriva realizatorilor de televiziune a început o adevărată avalanşă a sesizărilor către Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Vrem să vă informăm că până la această dată, în Municipiul Baia Mare, unde lucrau aceiaşi ziarişti, CAN nu a dat nicio amendă, în 15 ani de activitate reglementată de lege în privinţa posturilor de televiziune.

În acest context, pe fondul unor reclamaţii pornind de la aceiaşi politicieni, vizând subiecte cum ar fi referendumul împotriva poluării, activităţi ale Primăriei Baia Mare, mită electorală şi alte dezvăluiri, au început să curgă amenzile către posturile de televiziune difuzoare.

Toate soluţiile date de către CNA Bucureşti au avut la bază rapoarte de monitorizare întocmite de către domnul Csaba Gozner la primirea unei sesizări. Deseori, fără a se prezenta la sediul televiziunii în cauză, solicita telefonic sau prin e-mail directorului de programe o copie după emisiunea reclamată.

Evitarea contactului direct (metodă folosită în toate cazurile) este cauzată de faptul că acesta evita voit şi ilegal informarea reclamatului cu privire la emisiunea contestată, la subiectul împricinat şi privind persoana care face reclamaţia.

După primirea copiei emisiunii, domnul Csaba Gozner întocmea raportul de monitorizare în mod subiectiv, rupând din context replici pseudo-incriminatoare, alăturând declaraţii ale invitaţilor şi ale moderatorului ca şi cum ar fi aceeaşi persoană. Mai grav, lucru întâmplat acum câteva zile, acesta nu a trecut în raportul de monitorizare faptul că reclamantului i s-a dat dreptul la replică, în direct, respectiv a fost contactat telefonic, a răspuns şi a luat cuvântul în emisiunea de televiziune difuzată.

Procedând astfel, raportul de monitorizare este deja fals, subiectiv şi întocmit în favoarea politicianului (în acest caz) care a reclamat.

De asemenea, domnul Gozner abuzează de încrederea Consiliului, depunând această informare, în baza căreia să dă şi soluţia.

În tot acest timp, conducerile posturilor de televiziune habar nu au de ceea ce se întâmplă, nu se pot apăra, nu sunt chemate prin reprezentanţii lor la audieri şi împotriva acestora se emit amenzi uriaşe pentru o staţie locală, mai ales în aceste condiţii de criză.

După primirea oficială a deciziilor CNA, când domnul Gozner este sunat şi întrebat de ce procedează aşa, dânsul are o poziţie intimidantă, spunând că dacă deciziile nu convin staţiilor TV, atunci acestea să le conteste, dar, în acelaşi timp, sugerează că nu ar fi bine să se pună rău cu CNA-ul.

Totuşi, domnule deputat, rezultatele acestei proceduri total ilegale sunt şi mai grave.

Imediat după oficializarea acestor decizii de sancţionare şi amendare, ele sunt folosite de reclamanţi în justiţie, unde avocaţii acestora vor să le utilizeze în a agrava situaţia şi a demonstra că jurnalistul este condamnat deja de o altă instituţie a statului cu toate repercusiunile care decurg din această situaţie.

Marele noroc este că până acum justiţia a funcţionat şi nu s-a întâmplat nimic anormal.

Prin aceste modalităţi uşor de demonstrat şi probat, domnul Csaba Gozner îşi depăşeşte atribuţiile şi abuzează de ele, încercând să intimideze presa locală, făcând, de fapt, „jocurile” unui grup de politicieni care, frustraţi fiind de rezultatele lor politice, fac aceste reclamaţi către CNA pe bandă rulantă.

În ultimul raport de monitorizare, domnul Csaba Gozner dă soluţii şi face analize politice, afirmând clar că o emisiune de televiziune a redus şansele în alegeri ale unui candidat şi a favorizat un altul (!!!).

În tot acest timp, realizatorii de televiziune, fără nicio excepţie, au fost ameninţaţi, umiliţi şi calomniaţi în direct de către reclamant. Însă niciun aspect de genul acesta nu a ajuns într-un raport de monitorizare, dimpotrivă, a fost scos voit.

Vă rugăm domnule deputat să faceţi, pe baza acestui document, o interpelare parlamentară şi, datorită faptului că este vorba de un angajat al Consiliului Naţional al Audiovizualului, să solicitaţi şi să mediaţi o întâlnire a jurnaliştilor cu preşedintele CNA, domnul Răsvan Popescu.

Cu stimă

 

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020