Primarul UDMR din Belin care a LOVIT CU PUMNII un polițist român ARESTAT pentru 29 de zile

Scris de realitatea.net. Posted in Justitie


Primarul comunei Belin, Siko Imre, fratele şi fiul edilului, reţinuţi după ce i-ar fi bătut pe şeful de post din localitate şi pe ajutorul acestuia, au fost arestaţi preventiv, vineri, pentru ultraj, de Judecătoria Sfântu Gheorghe, care a admis propunerea procurorilor.

Procurorul Cristinel Nelu Ianoşi a declarat corespondentului MEDIAFAX că Judecătoria Sfântu Gheorghe a emis, vineri după-amiază, mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele primarului comunei Belin, Siko Imre, şi ale altor două persoane, pentru ultraj.

Procurorul Cristinel Nelu Ianoşi a menţionat că celelalte două persoane arestate în acest caz sunt fratele şi fiul edilului.

Cei trei sunt acuzaţi că i-au lovit cu pumnii pe şeful de post din Belin şi pe ajutorul acestuia, unul dintre suspecţi încercând chiar să îl stranguleze pe un agent cu o cravată.

Tot vineri, Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna a precizat într-un comunicat că instituţia a luat la cunoştinţă "cu consternare" că miercuri, după şedinţa ordinară a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Covasna, ce a avut loc în comuna Belin, "s-au comis atrocităţi".

Conform sursei citate, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, s-a adresat în scris ministrului de Interne, Radu Stroe, prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, Bokor Toth Orsolya, comisarului şef de poliţie Covasna, Ion Popa, precum şi preşedintelui ATOP Covasna, Calinic Sabin, cerându-le să se investigheze "şi premisele recentelor atrocităţi".

În comunicatul citat se subliniază că experienţele din ultimii ani au arătat că, în pofida problematicii complexe a compoziţiei etnice din comuna Belin (45,68% romi, 35,82% maghiari şi 13,68% români), primarul Siko Imre a desfăşurat o activitate "de succes" timp de un deceniu, de când se află în fruntea administraţiei locale.

Primarul comunei Belin, Siko Imre, şi alte două persoane au fost reţinuţi, joi, pentru 24 de ore, după ce i-ar fi bătut pe şeful de post din localitate şi pe ajutorul acestuia.

http://www.realitatea.net/primarul-unei-comune-din-covasna-arestat-dupa-ce-a-batut-doi-politisti_1323066.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022