Rămânem fără păduri! Anul trecut, hoţii au furat peste 120.000 de metri cubi de lemn

Scris de libertatea.ro. Posted in Justitie


Pădurile României sunt puse la pământ, încet, dar sigur! Potrivit unui studiu Greenpeace, anul trecut s-au tăiat, ilegal, peste 120.000 de metri cubi de lemn, de două ori mai mult decât în perioada 2009-2011.

Aşa se face că, zilnic, peste 53 de hoţi fură lemn din zonele protejate fără să întâmpine probleme din partea autorităţilor.

 

Defrişarea ilegală a pădurilor se dovedeşte a fi o afacere bănoasă. Valoarea lemnului a crescut în ultimii ani deoarece pădurile României s-au împuţinat drastic şi nu mai oferă materie primă din belşug. Astfel, hoţii şi-au intensificat activitatea în căutarea lemnului.

Defrişări masive în judeţul Prahova

Studiul Greenpeace arată că au fost înregistrate, în anul 2012, peste 19.500 de furturi, adică o medie de 53 pe zi. În trecut, cele mai multe defrişări ilegale s-au întregistrat în judeţele din Moldova, în schimb, în prezent, infractorii şiau mutat activitatea în sud-estul ţării şi pun la pământ pădurile din judeţul Prahova. Doar în anul 2012, peste 120.000 de metri cubi de lemn au fost vânduţi pe piaţa neagră.

Prinţul Charles ne critică nepăsarea

Prinţul Charles ne-a mustrat pentru că nu ne protejăm pădurile, iar autorităţile închid ochii în faţa defrişărilor. “Pădurile sălbatice virgine din Munţii Carpaţi, de o frumuseţe extraordinară, pot să dispară cu rapiditate. În anumite zone deja e prea târziu şi situaţia se înrăutăţeşte în fiecare zi. Se estimează că Uniunea Europeană pierde 3 ha depădure virgină pe oră, inclusiv în România”, a declarat prinţul Charles.

http://www.libertatea.ro//detalii/articol/ramanem-fara-paduri-anul-trecut-hotii-au-furat-peste-120-000-de-metri-cubi-de-lemn-472003.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022