Inchisoare pentru mită la BAC

Scris de ro.stiri.yahoo.com. Posted in Justitie


Carmen Mihaela Ciurariu, fostă reprezentantă a unui comitet de părinţi al unui liceu din Botoşani, şi profesorul universitar Leonache Drăgoi, din Iaşi, au fost condamndaţi la închisoare pentru dare, respectiv luare de mită în timpul examenului de Bacalaureat din 2010.

Potrivit monitorulbt.ro, în calitate de vicepreşedinte al comitetului de părinţi al Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoşani, Carmen Mihaela Ciurariu a colectat bani de la elevi, pe care i-a dat preşedintelui comisiei de BAC, pentru ca aceştia să promoveze examenul.

Trimisă în judecată pentru dare de mită, femeia a fost conamnată iniţial (în inanuarie 2013) de Tribunalul Botoşani la trei ani de închisoare cu executare, a atact decizia la Curtea de Apel Suceva, unde a primit un an şi două luni de închisoare cu executare, iar de aici a mers la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Săptămâna aceasta, magistraţii i-au respins recursul ca nefondat, iar ieri femeia a fost ridicată de la domiciliu de poliţişti şi dusă la în Penitenciar în vederea executării pedepsei.

Trimis în judecată în acelaşi dosar, pentru luare de mită, profesorul universitar Leonache Drăgoi, preşedintele comisiei de bacalaureat de la liceul unde studia fiul Mihaelei Ciurariu, a fost condamnat iniţial la doi ani de închisoare cu executare, iar în aprilie 2013, Curtea de Apel Suceava i-a schimbat pedeapsa în şase luni de închisoare cu suspendare, potrivit bzi.ro.

http://ro.stiri.yahoo.com/%C3%AEnchisoare-pentru-mit%C4%83-la-bac-102658794.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022