UK Bookmakers

Am sa iti iau glanda! - nu este amenintare dupa logica procuroarei Blajan Codruta

Scris de Stroe Viorel. Posted in Justitie


Către,

INSTITUŢIILE MASS-MEDIA

„După logica procuroarei Blăjan Codruţa, nu este ameninţare expresia:Am să îţi iau glanda!”

Mare mi-a fost mirarea când am văzut rezoluţia din 1 octombrie 2013 dată în  dosarul penal nr. 152/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, al cărui procuror de caz a fost Blăjan Codruţa (care este fosta soţie a fostului meu „şef” (cică), colonelul Baroian Marian şi actuala soţie a decanului Baroului de avocaţi din Maramureş, Blăjan Ioan), rezoluţie pe care o consider o adevărată „capodoperă” juridică şi o glumă proastă inadmisibilă într-un stat de drept precum România, (cel puţin aşa am citit la art. 1 alin. 3 din Constituţia României).

    În data de 18.02.2013, ora 11:00, am fost sunat de către actualul poliţist Şofronici Ioan-Adrian din cadrul Poliţiei Vişeu de Sus şi mi-a spus „să fiu atent că, dacă mă prinde în faţa ochilor lui, îmi ia glanda” şi mi-a adresat cuvinte jignitoare (cuvinte pe care sunt sigur că Şofronici Ioan-Adrian nu ar ştii să le scrie corect). Aceste declaraţii au fost considerate de către procuroarea Blăjan Codruţa ca fiind „expresii ce pot avea cel mult caracterul unor declaraţii de ostilitate” şi nicidecum infracţiunea de ameninţare.
După logica procuroarei de caz se pare că oricine poate să-şi exprime ostilitatea prin expresia „am să îţi iau glanda” fără să păţească nimic. Oare ce s-ar fi întâmplat dacă cineva şi-ar fi manifestat ostilitatea faţă de procuroarea Blăjan Codruţa folosind expresia de mai sus? Din păcate trăim într-o ţară în care ipocrizia este ridicată la rang de virtute şi incompetenţa este confundată cu profesionalismul.
Interesant este faptul că doamna procuror nu prea şi-a folosit glandele sudoripare pentru a obţine în mod legal şi oficial conversaţia telefonică din 18.02.2013 în scopul constituirii ca probă în ancheta penală, însă face referiri la nişte dosare penale din anul 2012 care s-au finalizat demult, dorind să inducă în mod perfid ideea că eu aş fi intervenit în nişte dosare penale. Gurile rele şi miliţienii flecăresc despre mine multe imbecilităţi, dar că eu aş fi intervenit în dosare penale este un lucru penibil. Ruşine, doamna procuror!
Dacă vă întrebaţi totuşi, de ce coloneala Marincaş Viorica, încă şefa IPJ Maramureş, nu l-a sancţionat disciplinar pe subordonatul ei pentru „ comportare necorespunzătoare, în serviciu sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei (art. 57 lit. a din   Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului)”, vă spun doar că şi ilustra coloneală se „trage de loc” tot din Vişeu de Sus, la fel ca şi Şofronici Ioan-Adrian.
    Precizez că, voi formula plângere împotriva rezoluţiei „minune” dată de procuroarea Blăjan Codruţa şi voi uza de toate căile legale în acest sens.
În final, nu pot să spun decât că „sunt cetăţean european şi am drepturi” (asemeni celebrei reclame pe care, cu regret, o consider doar amuzantă) şi că „în mintea strâmbă şi lucrul drept de strâmbă”.

Semnatar
Stroe Viorel

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020