CORONAVIRUSUL între coincidențe și multe semne de întrebare

Scris de Ioan Romeo Roșiianu. Posted in Edi(c)torial

Noul context socio-politic şi economic actual relevă un singur lucru, anume acela că elementele unui stat polițienesc se conturează din ce în ce mai clar.
     După sfârșitul celui de-al doilea război mondial, cu tot cu ordinea mondială instaurată prin celebra cortină de fier, omenirea nu a mai suferit îngrădiri până acum.
      Căderea Zidului Berlinului a destabilizat fundamentul social european, drepturile cetățenilor luând-o adesea înaintea obligațiilor acestora, astfel afectând direct economia și sistemul financiar global.     
     Crizele economice s-au repetat dar, din lipsa pregătirii prealabile a profitorilor, șocul a fost atenuat prin infuzii masive în spărturile sistemului, fapt ce a îngăduit ulterior și uitarea, lumea fiind fericită pentru că a depășit momentul în sine.Semnale trase de un an de zile

Paradoxal, în data de 13 martie 2019 la Știrile ProTV prezentate de Andreea Esca era prezentată o știre din care reieșea că Organizația Mondială a Sănătății anunța iminența apariției unei noi pandemii.
Și, tot ca un paradox, aceeși specialiști – sau „specialiști”? – care se strofoacă acum cu eradicarea bolii la români garantau că România este pregătită și pentru așa ceva.
Ei bine, pandemia a venit, așa cum a fost ea proorocită, dar autoritățile noastre au fost și de data aceasta luate prin surprindere.
Ca un făcut, la conducerea bietului nostru neam s-a aflat, cu ceva diferențe, cam aceeași formațiune ca și acum, pentru că nu putem uita fuziunea dintre PDL și PNL și faptul că în toate structurile lor sunt cei care s-au îmbogățit de pe urma crizei financiare care ne-a zdruncinat economia.
E de ajuns să vorbim de cazurile primarului Gheorghe Ștefan de la Piatra Neamț, ale deputatului bistrițean Ioan Olteanu, ale Elenei Udrea dăruind pantofi cu toc la inundații, ale soțului acesteia, și lista poate continua...

Despre Ordonața militară 2

Ca toți românii cărora le pasă m-am uitat cu disperare la anunțurile date de autorități.
Deși conferința de presă a început cu vreo trei ore întârzire, NIMENI din cei trei prezenți - un ministru și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat - nu și-a cerut scuze pentru că o țară întreagă a fost ținută pe jăratec.
Mai mult chiar, mi s-a părut a fi chiar malițios Ion Marcel  Vela, Ministrul Afacerilor Interne când ne-a mulțumit pentru așteptare.
În esență, dincolo de anumite măsuri extrem de binevenite și de corect luate – eu spun că prea târziu luate! – n-aveam cum să nu remarc latura servilă a prezentării făcute de Vela când a ținut morțiș să sublinieze că toate dispozițiile lor sunt semnate de Ludovic Orban, care i le duce președintelui Johannis.
Păi, s-avem pardon, asta trebuie să facă aceștia!
Nu se spetesc ei să facă ceva fantastic pentru țară, fac doar ce trebuie!
Că tot vorbea cândva președintele care e și acum dator la stat de „România lucrului bine făcut”!
Pe de altă parte, uimitor a fost faptul că despre orice a venit vorba, tot PSD-ul a fost de vină, uitând faptul că au absolut toate pârghiile necesare și bani cum n-a avut niciodată vreun guvern de până acum la dispoziție.
Am asistat la o înșirare de date, cifre și numere de legi sau articole, că nici măcar cei avizați n-au priceput mare lucru.
Ciudat e că n-au vorbit nimic despre faptul că tocmai cu puțin timp înainte de începerea acestei mult așteptate conferințe se anunțase că la Suceava sunt 11 medici îmbolnăviți din cauza carențelor legate de măsurile luate și din cauza lipsei materialelor necesare.
N-au spus nimic de faptul că grosul măsurilor luate împreună cu BNR au vizat scăderea pierderilor suferite de bănci, dovadă că domnul Câțu nu doarme.
Pe o logică simplă e ciudat că dai miercuri o ordonanță în vreme de criză absolută și ea apare abia sâmbătă în Monitorul Oficial.
E ciudat că închizi barurile spre exemplu, dar îl pui pe patron să umble pe la Finanțe, apoi la Camera de Comerț, adică multă birocrație...
În Spania celor blocați li se virează pe card direct 80% din salariu.

Despre letargie și pericole

Așadar, de cel puțin un an de zile s-a bătut șaua pe iminența unei mari noi crize.
Iată că a sosit!
Gradual s-a ajuns la starea de urgență declarată mai peste tot.
În spatele acesteia pare că se joacă acum viitorul lumii, care nu va mai arăta așa cum am știut-o noi.
Regulile stricte, ce vor rămâne valabile în controlul societății, vor deriva din forța cu care indivizii au fost claustrați fără obiecție, lăsând prostia să primeze asupra rațiunii.   
Simpla separare prin izolare, admisă de toți fără comentarii în fața argumentelor criptice privind sănătatea și susținute preventiv prin forta instituționalizată, înseamnă înstrăinarea progresivă a indivizilor, proiect de succes în intenția de control global, o dată lăsați fără cerc de prieteni.
La alte dimensiuni se creează o noua religie, de data aceasta universală.
Multe sunt și semnele care desemnează eșecul statutului de cetățean și om.
Ca români n-am învățat nimic din exercițiile manipulatoare la care am fost supuși prin dezinformare crasă, începand cu urmările loviturii de stat din decembrie '89.
Fenomenul „coronavirus” este un instrument util pentru a distrage și pregăti o mare parte din cetățenii lumii pentru ceva mai important, care trebuie să se întâmple sau pentru care cineva se pregătește să se întâmple și care nu are nicio legătură cu virusul, ci cu o întrerupere a sistemului geopolitic global.
Ceva se întâmplă și nu este vorba despre conspirație, ci de fapte geopolitice  care sunt deja verificabile în aceste ore în 7 țări europene.
Pe de altă parte, apariția coronavirusului a avut loc la Wuhan, unul din cele mai mari noduri feroviare ale Chinei, cu puțin înainte de sărbătorirea revelionului chinezesc (25 ianuarie 2020), adică exact în perioada cu cel mai mare număr de chinezi în mișcare, atât în țară cât și în jurul lumii, cu aproximativ 3 miliarde de oameni în mișcare. Dacă cineva ar fi avut intenția să răspândească un virus în China, nu ar fi putut alege o perioadă mai bună.
Ce se va întâmpla acum? Nu se poate știi cu exactitate când, dar cu cea mai mare probabilitate, imediat ce nebunia va ajunge la punctul culminant, vaccinul va fi disponibil pentru toți și va realiza venituri impresionante pentru compania care deține brevetul.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024