Grădinița și școala primară din Ieud se reabilitează cu sumele de confinanțare alocate de Consiliul Județean Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Economie


Aflat în Ieud, într-o vizită de lucru care a cuprins evaluarea lucrărilor pe DJ 186, Valea Izei, a proiectelor derulate prin PNDL2 și AFIR, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a vizitat și Școala cu clasele I-IV de la Țuidic, aici unde se desfășoară lucrări intense de reabilitare a clădirii.
Primarul comunei Ieud, Nicolae-Traian David a arătat că, prin sumele de cofinanțare alocate de către Consiliul Județean Maramureș, elevii care urmează cursurile școlii primare din Țuidic, dar și preșecolarii, vor avea condiții foarte bune de educație începând cu toamna anului 2020. ”Pe lângă multe alte proiecte aflate în derulare în comună, în această perioadă se lucrează intens și la reabilitarea interioară a Școlii de la Ieud (din Țuidic), aici unde elevii din ciclul primar vor învăța, din toamnă, într-o unitate de învățământ complet reabilitată. Acest proiect include și partea de grădiniță, așa că toți copiii comunei sunt așteptați în spații care nu vor fi doar igienizate, ci și modernizate complet. În toată sălile schimbăm pardosele, punem uși și geamuri termopan, am tras rețea nouă de apă, am modernizat grupurile sanitare.

Trebuie să mulțumim Consiliului Județean Maramureș și pentru această investiție, deoarece ajutorul pe care l-am primit în toți acești ani de la administrația județeană se vede în proiecte frumoase care au prins viață în Ieud”, a declarat edilul comunei, Nicolae-Traian David.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat că este de datoria fiecărei administrații locale să se preocupe de condițiile în care învață copiii din comunitate, iar instituția județeană are obligația de a susține astfel de proiecte de reabilitare. ”Am susținut, în toți anii de mandat, orice proiect care a privit educația și a implicat condiții cât mai bune de studiu pentru toți copiii Maramureșului. Acești micuți care astăzi se află în grădiniță sau în ciclul primar, elevii de gimnaziu și cei de liceu sunt cei care vor scrie viitorul. Și pentru generațiile care vin în urma noastră avem obligația morală de a oferi condiții cât mai bune de studiu, pentru ca, la rândul lor, să își dorească să investească în cei care vor veni în urma lor. Voi insista mereu să alocăm fonduri pentru reabilitarea școlilor și a grădinițelor din județ, voi milita să finanțăm fiecare proiect care implică preșcolari, elevi, liceeni sau studenți, voi fi mereu alături de administrațiile locale care doresc să investească în educație”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022