UK Bookmakers

175 de milioane de lei finanțări pe PNDL2, pentru reabilitarea drumurile județene pe Valea Izei și Valea Ruscovei

Scris de CJMM. Posted in Economie


Două contracte de finanțare extrem de importante au fost semnate vineri, 11 mai, la Palatul Administrativ din Baia Mare, pentru reabilitarea drumurilor județene de pe Valea Izei și Valea Ruscovei. La ședința festivă a Consiliului Județean Maramureș, organizată în cadrul ”Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” – ediția a IV-a, a fost prezent vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), care a semnat, alături de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, contractele de finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, în valoare de 175 de milioane de lei, care vizează reabilitarea şi consolidarea a 60 km din drumurile județene DJ186 Valea Izei şi DJ187 Valea Ruscovei. La întâlnirea cu aleșii județeni și cu primarii de pe cele două sectoare de drum județean au participat și secretarul de stat în MDRAP, Adrian Gâdea, Paula Pîrvănescu, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului, parlamentarii de Maramureș, Liviu Marian Pop, Gheorghe Șimon și Călin Matei.


 „Judeţul Maramureş este un județ aparte, cu oameni minunați, cu zone extraordinare și obiceiuri care au fost transmise din generație în generație. Maramureșul  are un mare potenţial, inclusiv turistic şi beneficiază de sprijinul şi implicarea autorităţilor locale dornice să facă lucruri bune pentru comunitate, de la modernizarea infrastructurii la valorificarea patrimoniului cultural şi istoric, dar şi la încurajarea investiţiilor”, a declarat, cu această ocazie, viceprim-ministrul Paul Stănescu. Acesta a subliniat că, prin cele două etape ale PNDL s-a asigurat, la nivelul întregului judeţ, finanţare pentru 290 de obiective, în valoare totală de peste un miliard de lei, pentru realizarea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi a celor de canalizare, pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor sanitare, pentru construirea şi reabilitarea drumurilor publice, a podurilor şi podeţelor, dar şi pentru extinderea sistemelor de iluminat public stradal”.
În judeţul Maramureş, se derulează proiecte importante şi prin Programul Operaţional Regional: în perioada de programare 2007-2013, s-au finalizat 33 de proiecte (aproximativ 440 de milioane de lei), iar în ceea ce priveşte perioada 2014-2020, se află în implementare 23 de proiecte, în valoare totală de peste 260 de milioane de lei. Tot în implementare sunt şi trei proiecte finanţate în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă  (cu o valoare totală de circa 2,4 milioane de lei), iar prin programele de cooperare teritorială s-au finalizat două proiecte (de aproximativ 400.000 de euro). Alte două proiecte de peste 1,2 milioane de euro sunt în prezent implementare, a arătat vicepremierul Paul Stănescu.

Seful administrației județene, Gabriel Zetea a precizat că, pe lângă aceste contracte, județul Maramureș a mai obținut o finanțare de 50 de milioane de euro prin Programului Operațional Regional, pentru reabilitarea Drumului Nordului, în Țara Lăpușului, pe o distanță de 78 de kilometri. În ceea ce privește cele două contracte de finanțare semnate vineri, în valoare totală de 175 de milioane de lei, documentațiile sunt pregătite pentru ca, în această lună să fie urcate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). ”Acești bani care vin în Maramureș dovedesc faptul că începem să ne ținem de cuvânt și este extrem de important să înțelegem că trebuie ieșim în fața oameni și să le spunem că într-un singur mandat putem gândi un proiect, să depunem documentația, să obținem finanțarea și să realizăm execuția”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Guvernul României va aloca o nouă finanțare pentru lucrările efectuate la Aeroportul Internațional ”Maramureș”

Ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu a arătat că Ministerul pe care îl conduce așteaptă ca și alte proiecte din Maramureș să fie depuse la finanțare, fondurile fiind acordate pe criterii foarte clar stabilite, care nu țin cont de culoarea politică a primăriilor. ”Județului Maramureș i-a fost acordată o sumă extrem de importantă pe PNDL 2, respectiv 750 de milioane de lei și vreau să știți că, atât eu, cât și echipa mea de la Ministerul Dezvoltării, suntem pregătiți să rezolvăm orice problemă. Totodată, vreau să subliniez faptul că, în ședința de Guvern de joi, 10 mai, a trecut una dintre cele mai importante Ordonanțe, cea care se referă la parteneriatul public-privat și sper ca, în acest fel România să poată să se dezvolte. Totodată, în ședința de joia viitoare vom adopta și Ordonanța referitoare la achiziții publice”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu. Viceprim-ministrul a mai subliniat faptul că, în urma discuției avute cu primul-ministru al României, Viorica Dăncilă, referitor la Aeroportul Internațional ”Maramureș”, a primit asigurări că, în ședința de joi, 17 mai, Guvernul României va aloca o nouă sumă pentru finanțarea în continuare a lucrărilor deja efectuate la Aeroport.
La cuvânt s-a înscris și secretarul de stat în MDRAP, Adrian Gâdea, care s-a arătat încântat să fie prezent la ”Zilele Maramureșului”, un eveniment extrem de important care promovează tradițiile, cultura și obiceiurile. Acesta a vorbit și despre finanțările care au venit în Maramureș pe PNDL1 și PNDL2, respectiv 359 de milioane acordați în  prima etapă pentru 131 de obiective, din care mai trebuie decontate doar 160 de milioane, existând încă lucrări în derulare și alți 715 milioane de lei alocați județului pe PNDL2, pentru 159 de obiective. ”În etapa a doua s-au semnat deja 135 de contracte, altele se află pe circuitul de avizare, în timp ce pentru 16 proiecte așteptăm încă documentații suplimentare. Aceste 290 de obiective care sunt finanțate în județ vor crea condiții mai bune de viață pentru toți locuitorii”, a declarat secretarul de stat Adrian Gâdea.
Un mesaj de salut a avut și secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Paula Stănescu, care a arătat că vine cu drag în Maramureș, iar cu ocazia acestei vizite va discuta cu mediul de afaceri despre noutățile privind finanțarea antreprenorilor. Și ministrul secretar de stat, maramureșeanul Bogdan Tomoiagă a dorit să felicite echipa Consiliului Județean Maramureș pentru felul în care se promovează turismul la nivelul județului, acest lucru fiind evident prin creșterea semnificativă a numărului de turiști, în ultimii trei ani de zile. Au vorbit, apoi, parlamentarii de Maramureș, dar și reprezentanții grupurilor politice din Consiliul Județean, precum și primarii de pe Valea Izei și Valea Ruscovei prezenți la eveniment. După încheierea ședinței festive s-a trecut la semnarea celor două contracte de finanțare pe DJ 186 și DJ 187, în valoare totală de 175 de milioane de lei, în prezența edililor din comunitățile care se află pe acest traseu.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020