UK Bookmakers

Bugetul Aeroportului Internațional Maramureș a fost majorat cu 5 milioane de lei în ședința extraordinară a Consiliului Județean

Scris de CJMM. Posted in Economie


Vineri, 22 decembrie 2017, de la ora 12.00, 24 din cei 35 de aleși județeni s-au întâlnit într-o nouă ședință extraordinară, pentru a aproba majorarea bugetului de venituri și cheltuieli al R.A. Aeroportul Internațional Maramureș cu suma de 5 milioane de lei. Conform Hotărârii de Guvern nr. 919/2017 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru județul Maramureș s-a alocat bugetului de venituri și cheltuieli al județului suma de 5.000 mii lei pentru finanțarea lucrărilor la Aeroportul Internațional Maramureș.


Un alt proiect aprobat a fost cel de validare a rectificării bugetului propriu al județului Maramureș, cu suma de 247,00 mii lei, ținându-se cont de Hotărârea Guvernului nr. 899/2017 privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor de personal, inclusiv a sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, inclusiv pentru învățământul special și centrele județene de resurse și asistență educațională, dar și de Dispozițiile nr. 913/19.12.2017 și 916/21.12.2017 privind rectificarea bugetului propriu al județului pe anul 2017, emise de Președintele Consiliului Județean.
Ședința a început cu un moment de colinde oferit de soliști ai Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” care, la fel ca în anii trecuți, au venit să vestească consilierilor județeni, Nașterea Mântuitorului Isus Hristos. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a mulțumit, în numele instituției, pentru frumoasele colinde, dar și pentru momentul prezentat de reprezentanții Ansamblului Transilvania. ”Mulțumim Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” pentru tradiționala colindă. Este una dintre instituțiile care a colaborat cel mai mult în acest an cu Consiliul Județean, fiind partenerii noștri în diferitele acțiuni de promovare ale județului și acum, la final de an, le mulțumim pentru implicare și profesionalism”, a declarat șeful administrației județene.

Gabriel Zetea: Din totalul de 92 de milioane, în anul 2017 au fost achitați 48 de milioane de lei pentru lucrările la Aeroport
Înainte de a cere votul consilierilor județeni pentru proiectul privind majorarea bugetului de venituri și cheltuieli al R.A. Aeroportul Internațional Maramureș cu suma de 5 milioane de lei, bani alocați de Guvernul României în cursul acestei săptămâni, președintele Consiliului Județean a subliniat faptul că, împreună cu această sumă, doar în anul 2017, instituția județeană a achitat deja 48 de milioane pentru lucrările efectuate la Aeroportul Maramureș. ”Dintr-un total de 92 de milioane de lei a rămas de achitat mai puțin de jumătate, respectiv 44 de milioane de lei. La începutul anului, printr-un amendament la Legea Bugetului de Stat, s-au achitat primii 15 milioane de lei, apoi au fost alți 25 de milioane de lei alocați săptămâna trecută din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului României, 5 milioane de lei alocați în această săptămână de către Guvern, tot din rezervă, iar 3 milioane de lei au fost plătiți de către Consiliul Județean, ca și cofinanțare la acest proiect. Din discuțiile pe care le-am avut, în continuare, cu miniștrii Maramureșului din Guvern, cu primul-ministru al României, Mihai Tudose, ne așteptăm la o sumă suplimentară și  săptămâna viitoare, în cadrul ședinței de Guvern. Totodată, în plenul Parlamentului se discută votul final pentru Legea bugetului de stat pentru anul 2018, unde avem un amendament pentru o sumă de încă 15 milioane de lei, depus de către parlamentarii PSD, Călin Matei și Liviu Marian Pop, cărora le mulțumesc încă o dată. Vorbim, astfel, despre noi sume suplimentare care, până la finalul anului ar putea să vină spre Aeroportul Internațional ”Maramureș”. Sperăm ca acest amendament să treacă în Parlament și ne bazăm pe votul tuturor parlamentarilor județului”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
În încheierea ședinței extraordinare a Consiliului Județean, președintele executivului i-a invitat pe toți consilierii județeni să participe atât la premierea sportivilor, cât și a olimpicilor, acțiuni care au avut loc în holul Palatului Administrativ, precum și la evenimentul ”Crăciun în Maramureș”, care se desfășoară sâmbătă, 23 decembrie, cu începere de la ora 10.00, la Muzeul Satului din Baia Mare.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020