Averea statului se vinde cu chiu şi cu vai

Scris de ro.stiri.yahoo.com. Posted in Economie


Primele licitaţii ale noii runde de privatizare anunţate la începutul lunii noiembrie de către autorităţile Republicii Moldova arată un interes redus pentru activele statului.

La licitaţiile cu strigare şi cu reducere desfăşurate de Agenţia Proprietăţii Publice (APP) pe 28 noiembrie au fost adjudecate doar patru din cele 25 de bunuri proprietate publică.

Venitul total obţinut de stat este de doar 2.256.000 de lei, în timp ce valoarea averii expuse este de circa 100 de milioane de lei.

Cea mai mare sumă (1,32 milioane de lei) a adus vânzarea întreprinderii de stat Şcoala Auto Comrat.

Costul bazei de odihnă „Sălcioara“ din Vadul lui Vodă (peste 1.000 de metri pătraţi) a crescut pe parcursul licitaţiei de trei ori, până la 840.000 de lei, însă terenul aferent nu a fost expus la licitaţie. Pentru un complex de imobile amplasat în satul Teţcani, raionul Briceni, statul a încasat 60.000 de lei, iar clădirea nefinalizată a grădiniţei din satul Cobâlea, Şoldăneşti, a fost vândută cu 36.000 de lei.

Guvernul a scos la privatizare active în valoare totală de peste un miliard de lei

Următoarea rundă va avea loc pe 12 decembrie, când expiră termenul pentru depunerea cererilor de participare la concursul comercial în cadrul căruia sunt scoase la mezat cotele statului în două societăţi pe acţiuni şi 21 de întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice), evaluate la 627 de milioane de lei.

Autorităţile mai planifică, în perioada 16-20 decembrie, licitaţii cu strigare prin intermediul Bursei de Valori pentru vânzarea acţiunilor în 39 de societăţi, estimate la circa 414 milioane de lei.

http://ro.stiri.yahoo.com/averea-statului-se-vinde-cu-chiu-%C5%9Fi-cu-044119663.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024