Guvernul PNL a achiziționat armament în valoare de 4,2 miliarde de dolari

Scris de Ioan Romeo Roșiianu. Posted in Dezvaluiri


Chiar dacă au urlat în cele patru vânturi cum că ar fi găsit vitieria goală după plecarea PSD-ului de la putere, liberalii conduși de Orban și-au permis luxul să dea 3,9 miliarde de dolari pentru rachete Patriot, 300 de milioane de euro pentru 5 avioane vechi de 17 ani.

În 2019 am vândut armament în valoare de 60 milioane de euro

O mai veche vorbă din bătrâni spune că „hoțul strigă hoțul”.
Așa fac și liberalo-libertinii noștrii acum!
Ca și la fotbal – că tot a vizitat Orban șantierele stadioanleor care se construiesc! – aplică tactica... „cea mai bună apărare e atacul”.


Prin urmare, nu există apariție în spațiu public a vreunui liberal sau a marionetei germane Johannis în care tema „proastei guvernări a PSD” sau cea a „grelei moșteniri” să nu existe!
Nu există!
În realitate, e praf în ochii privitorilor și în urechile ascultătorilor, tehnica de manipulare dând nemijlocit roade.
Ca să mă fac bine înțeles vă spun doar că numai SUA a cumpărat anul trecut, din România, armament în valoare de 60 de milioane de euro. În primul trimestru din 2019, livrările către SUA au fost de doar 4,6 milioane de euro, în cel de-al doilea trimestru, livrările s-au ridicat până la 17,4 milioane de euro, în trimestrul al treilea au fost de 30,5 milioane de euro, în timp ce în ultimele luni din 2019, vânzările de armamanet românesc către America au mai scăzut, ajungând la 11,1 milioane de euro.
Potrivit statisticilor deținute de Departamentul pentru Controlul Exporturilor (ANCEX) din MAE, americanii au achiziționat din România peste 10.000 de puști semiautomate și tot atâtea kit-uri de reparație pentru aceste arme.
Au mai fost livrate în jur de 1.000 de arme pentru lunetiști, mii de pistoale, precum și seturi de reparație pentru armele de asalt de tip AKM.
Mai mult, SUA a mai importat din România piese de schimb pentru mitraliere sau pentru aruncătoarele de grenade antitanc AG-7, cu calibru de 40 mm.
România a mai exportat muniţie de calibru 12,7 milimetri pentru mitraliere grele şi proiectile reactive de 122 de milimetri pentru lansatoare cu bătaie până la 45 de kilometri.
Cu toate astea, deși suntem pe harta celor mai buni fabricanți de arme – noi am dat aici numai exemplul achizițiilor făcute de americani – am cumpărat de la aceeași americani ai lui TRUMP arm,ament în valoare de 3,9 miliarde de dolari.
Adică rachete Patriot, acele rachete care-au cam dat greș peste tot, dar pe care, iată, noi le-am luat de bune!
Și știți de ce?
Pentru că perfidul Trump i-a gâdilat orgoliul și vanitatea înaltului Johannis!
E de neuitat îngâmfarea cu care a venit după ce a fost primit de două ori de Trump!
În realitate, Trump a aruncat zarurile, iar înaltul s-a cocoșat imediat la picioarele lui.

SUA și Iranul confirmă proastele achiziții făcute de România

Iranul confirmă proastele achiziții de armament ale României.
Pe 28 martie, publicația americană Foreing Policy titra, fără milă: „Patriot Missiles Are Made in America and Fail Everywhere“ („Rachtele Patriot sunt fabricate în America și eșuează peste tot.)
Iar Foreign Policy este o publicație responsabilă: pune întrebări, analizează date și nu ascunde adevărul sub preș în numele „interesului național“.
În general, presa din SUA, precum și mulți raportori independenți n-au iertat eșecurile răsunătoare ale sistemelor Patriot, din 1991 încoace.
Nu mai este deja o știre de breaking news atacul cu rachete lansat de Iran asupra bazelor militare Ain al Assad și Erbil din Irak, baze unde se află cantonate și forțe militare americane.
SUA au anunțat că Iranul a lansat „peste o duzină“ de rachete asupra celor două baze.
Peste o duzină poate însemna orice. Și 15 rachete, cum spun unele surse, și 22, cum spun altele.
Și, chiar dacă nu există victime printre militarii americani, rachetele iraniene și-au atins țintele, provocând pagube, dacă nu și victime omenești.
Irak-ul este înconjurat de sisteme de rachete Patriot.
În acest moment, sunt operaționale astfel de sisteme în: Israel, Iordania, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kuweit.
Dar aceste sisteme nu pot împiedica atacurile cu rachete asupra Irakului.
Pentru că raza de acțiune a rachetelor Patriot amplasate în țările din jur nu acoperă și teritoriul Irakului.
Conform datelor furnizate de către producător, compania Raytheon, rachetele de ultimă generație, din configurațiile PAC-3, au o rază de acțiune de doar 20- 35 de kilometri împotriva rachetelor balistice.
Cel mai mult bat sistemele PAC 2, între 96 și 160 de kilometri, oricum insuficient pentru a proteja bazele al Asad sau Ebril din afara granițelor Irak-ului.

PNL a o marfă care nu a fost livrată încă

România a achiziționat, cu mare tam-tam, 7 sisteme Patriot.
A fost aceasta o achiziție bună, mai ales ținând cont că am plătit pentru ele 3,9 miliarde de dolari?
Și da, am plătit deja, aproape integral, aceste sisteme, deși în acest moment nici măcar unul nu este operațional, iar primul radar (cea mai importantă componentă a unui sistem) se află încă în teste la fabrica Raytheon din Andover, Massachusetts.
Radarul n-a fost văzut încă de militarii români care vor trebui să-l folosească, dar a fost filmat de către o echipă a DIGI 24, care a mers în SUA pentru un reportaj destul de publicitar, la final de noiembrie-început de decembrie 2019.
Aceste sisteme de rachete, concepute în 1969 și intrate în producție în 1976, sunt matusalemice în comparație cu tipul de război contemporan.
Radarele care echipează actualele sisteme Patriot aflate în uz nu acoperă decât un arc de 120 de grade.
De-abia în 2017 SUA au ales un nou radar, care poate acoperi cerul 360 de grade, dar radarul cu pricina nu a intrat încă în dotarea nici măcar a forțelor SUA.
Astfel, pentru a acoperi eficient o porțiune protejată de rachete Patriot ai nevoie de trei sisteme.
Ca să aperi de rachete balistice un cerc cu raza de 35 de kilometri, folosești jumătate din sistemele achiziționate de Romnia.
Mai mult, împotriva unei rachete, sistemele Patriot lansează automat două rachete.
Iar rachetele de ultimă generație costă cam 6 milioane de dolari bucata.
Practic, pentru a nu fi siguri că este doborâtă o rachetă balsitică ce ne-ar putea amenința, cheltuim, în câteva sechunde 12 milioane de dolari. O adevărată afacere.
În condițiile războaielor moderne, atacul Iranului dovedește că România a făcut o achiziție inutilă.
Dacă am fi atacați așa cum au fost atacate bazele din Irak, așa cum au atacat rebelii din Yemen baze și obiective din Arabia Saudită, ar trebui să ne rugăm ca rachetele unor eventuali inamici să treacă pe deasupra bazelor din Giurgiu sau de la Capul Midia, ca să avem vreo șansă să le doborâm.

 
În loc de morală

Să ne mai mirăm atunci de spumele făcute la gură de înaltul Johannis astăzi, după ce parlamentul a aprobat condiționat prelungirea Stării de Urgență și că liberalii lui vor trebui să dea socoteala pentru fiecare leu cheltuit?

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024