Postașul care aduce primăvara!
Luna martie în Canada înseamnă încă zăpadă! Multă zăpadă! În suflet ne înmuguresc speranțe de primăvară căci razele soarelui își intensifică puterea, dar nu suficient încât să topească munții de zăpadă adunați pe marginea drumului, prin parcări și prin grădini!
Nu l-am văzut de la Crăciun pe poștașul care îmi aducea corespondența de peste mări și țări și nu era zi să nu mă uit pe geam sperând să-l văd venind și pe la casa mea! Astăzi,17 martie în sfârșit a sosit și la mine! Câtă bucurie! El nici nu cred că știe ca mi-a adus primăvara!
L-am văzut de la distanță, m-am încălțat rapid și alergând pe trepte mi-am îmbrăcat paltonul din mers fără să-l închei. Pe când am ajuns afară deja stătea în dreptul porții cu un pachet mare în mână și cu un zâmbet larg pe față, știa că îmi aduce bucurie, dar nu știu dacă realiza cât de mult îl așteptasem! I-am mulțumit politicos și m-am întors rapid și am ajuns într-o clipită înapoi în casă, nerăbdătoare să-mi deschid pachetul!
Mirosul proaspăt de cărți tipărite a inundat încăperea iar aerul de primăvară și de România mi-a umplut sufletul. Le-am mirosit și le-am strâns în brațe cu bucurie, apoi le-am deschis rând pe rând cu grijă. Iulia, sora mea de suflet din România, a împachetat cu mare grijă fiecare carte și revistă pentru că știe cât de mult înseamnă ele pentru mine. Ea știe că îmi aduce bucuria în inimă cu fiecare pachet trimis și mai știe ca o apreciez nespus căci fără ea mi-ar lipsi o bucățică de suflet, mi-ar lipsi mirosul de România!
Deschid prima carte: Este antologia ”Vara speranței”, editura Ecreator din Baia Mare, editor Ioan Romeo Roșiianu, o carte bogată, cu 335 pagini în care sunt cuprinși peste 50 de scriitori în rândul cărora mă regăsesc și eu cu mare bucurie. Surpriza este cu atât mai mare cu cât observ că această carte începe nu cu o prefață sau cu un cuvânt înainte ci cu o recenzie făcută de criticul literar doamna Cezarina Adamescu, cărții mele ”Iubește-mă în fiecare anotimp” denumită: ”Eufoniile dragostei călătorind prin suflete”. Lacrimi de emoție se adună în colțul ochilor, o citesc cu sufletul la gură și mă bucur de fiecare cuvânt scris apoi la pagina 67 mă regăsesc din nou cu un grupaj de 9 poezii personale alături de fotografia mea.O surpriză nemaipomenită pe care mi-a făcut-o domnul editor Roșiianu!
Următoarea carte pe care o deschid este tot o antologie, de această dată este vorba despre Antologia Internațională de Literatură ”Zbor spre desfrunzite stele” ediția a 2-a publicată de editura Liric Graph, editor domnul Trandafir Sîmpetru și coordonator doamna Florentina Danu.
Această antologie este rezultatul concursului Internațional ” Zbor spre desfrunzite stele” și în cele 140 pagini ale sale prezintă toți laureații precum și creațiile lor literare. Eu am participat atât la secțiunea poezie cât și la secțiunea proză și spre bucuria mea am urcat pe podium obținând locui 1 la proza cu fragmentul ”Visul” din romanul în lucru ”Femeia care a uitat să mai plângă” ce se află publicat la pagina 131 și la secțiunea poezie obținând Diploma de Excelenta cu poeziile ”Comoara doar iubirea ta” și ”Macul ucis” publicate la pagina 75/76 din antologie. Surpriza cea mai mare a fost medalia de aur ”Zbor spre desfrunzite stele” pe care membrii juriului mi-au acordat-o pentru aceste rezultate și al cărui șnur tricolor nu face doar sa ma onoreze dar și sa mă emoționeze până la lacrimi. Mulțumesc oameni minunați ca mi-ați adus România în casa mea din Montreal!
Plină de extaz și bucurie deschid și cea de-a treia carte, elegantă cu coperți negre: Enciclopedia poeților și scriitorilor din întreaga lume ”World Encyclopedia, Poets and writers, World Literature Academy” publicată la editura Liric Graph editor coordonator domnul Trandafir Sîmpetru. Enciclopedia este realizată foarte elegant,pe fiecare pagină în colțul de jos având o imagine cu o călimară și o pană a scriitorului, o idee extraordinară care dă finețe și măreție cărții dar și meseriei nobile de scriitor, prin acest desen foarte sugestiv! Cartea de 380 de pagini însumează creații literare aparținând celor 97 de autori din întreaga lume, fiecare publicându-și operele în limba sa. La pagina 176 mă regăsesc și eu cu 5 poezii publicate în limba română: ”Cioburi de speranță” , ”Clipa de păcat”, ”Caldele atingeri” , ”În alte vremuri” și ”Poetul”
Deschid și ultimul cadou, revista ”Sintagme codrene”, revista europeană de literatură, artă, istorie , religie și tradiții, care se publică în Baia Mare, Maramureș și care iată a ajuns la numărul 10/2021, manager fondator: Vasile Dan Marchiș. În cele 85 de pagini revista însumează poezii, recenzii, articole, proză scurtă, poezie dar și câteva picturi tipărite în alb și negru. Mă bucur să descopăr în revista autori cunoscuți, oameni dragi, scriitori cu har printre care mă regăsesc și eu la pagina 58 cu o fotografie bust și 3 poezii : ”Gloanțe oarbe și romanțe”, ”Demnitate moștenită” și ”Suntem mai săraci”.
Acestea au fost darurile care mi-au umplut inima de emoție și bucurie. Le-am citit pe toate, le-am strâns la piept și am dansat cu ele prin casă atât eram de fericită! Vă doresc să fiți la fel de fericiți și voi dragi cititori și vă dau întâlnire data viitoare când vine poștașul!
https://poeziipentrusufletulmeu.com/2022/03/22/mihaela-cdpostasul-care-aduce-primavara/