ETNO MUSIC SHOW, un spectacol care merită văzut de toți băimăreni

Scris de Gelu DRAGOȘ. Posted in Cultura


De fiecare dată când sosesc în urbea noastră nu pierd ocazia să-mi hrănesc sufletul și să pompez puțină fericire inimii mele. Vineri seara am avut această ocazie vizionând la Teatrul Municipal spectacolul ETNO MUSIC SHOW, un spectacol de aproape două ore, care ne-a purtat prin lumea muzicii tradiționale autentice, amintindu-ne vrând-nevrând de anii tinereții noastre (pentru cei  trecuți de un jumătate de secol!) dar și auscultând ritmuri noi pe melodii și versuri vechi, concretizate într-un  gen hibrid, un amestec de folclor, jazz, rock, etno,  așa cum numai compozitorul și regizorul muzical Călin Ionce știe să o facă, adică de nota 10!
A fost impresionant să-i vezi pe membrii grupului Iza cum ”percutează” la nou și se descurcă foarte bine cu noile tendințe și curente muzicale care ”prind” la tinerii de azi, cântând pe ritmuri de jazz, de exemplu! De altfel, liderul acestui faimos grup, Ioan Pop- Popicu din Hoteni  ne-a demonstrat  măiestria sa cântând nu la mai puțin de cinci instrumente, nemaivorbind de vocea sa inconfundabilă ce vine din Țara Fraților Petreuș!
Accesul  la spectacol, am aflat după aceea, a fost permis cu participarea a 50% din capacitatea sălii mari a Teatrului Municipal, după ce toate persoanele participante au fost verificate dacă au fost vaccinate și dețin Certificatul Covid.


Un cuvânt de mulțumire doamnelor scenei  băimărene Sonia Codorean și Aurora Prodan care ne-au oferit momente lirice recitând magnific din poeții clasici români, dar și cântând romanțe care ne-au mers direct la suflet! De asemenea, ne-am reamintit cu vădită plăcere de marea campioană la gimnastică sportivă Rodica Dunca, care a dansat aseară cu o dezinvoltură ce le-ar face invidioasele pe adolescentele de azi!
Și-au dat concursul, conform afișului acestui spectacol deosebit, următorii: Sonia Codorean, Aurora Prodan, Rodica Dunca, Mădălina Pop, Loredana Maghear, Diana Topan, Teodora Stupar, Dorin Griguța, Răzvan Pașca, Petru Damșa, Vasile Pop, Andrei Petruș, Adrian Bogdan, Adam Jenei, Ansamblul Tradițional de la Colegiul de Arte Baia Mare, Grupul ”Iza” (în componența: Ioan Pop, solistele Anuța Pop și Voichița Tepei, violonistul Ioachim Făt și Grigore Chira, percuție, contrabas), regia muzicală Călin Ionce, scenografie Mihai Vălu, coordonator tehnic Augustin Danciu, sonorizare Dan Prodan, video Teo Molnar, lumini Marin Codrea, Felix Mare și Sandu Șimonca. Mulțumim că ne-ați dăruit o seară de neuitat!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021