Scoala de Vara “Arlechin”. Cursurile si activitatile (re)creative potrivite pentru tine si prietenii tai!

Scris de Cristina Rhea. Posted in Cultura


Scoala de Vara “Arlechin”, 15 iunie-15 septembrie 2018. Scoala, in vacanta??? Aceasta ar fi reactia majoritatii. A venit vacanta, trebuie sa ne odihnim, sa dormim tarziu, sa ne jucam (caci suntem copii), sa profitam de timpul liber cat se poate, pentru ca indata vine din nou scoala cea obositoare si stresanta si…si… Pentru multi parinti insa, in vacanta se nasc multe intrebari, aceleasi: ce fac cu copiii, cum sa le gestionez timpul, pentru ca are importanta cum se odihnesc, cat dorm, cum profita de timpul liber.
Oferta este diversa in fiecare vacanta, cursuri gratuite, cu plata, cu profesori, cu bone, gradinite, si…de toate! Ce-si doreste copilul? Ce crede el ca pierde sau castiga in perioada vacantei de vara? O saptamana sau doua nu este greu de gestionat, insa cand e vorba de doua luni, se vede necesitatea unui management serios al timpului, mai ales ca adultii observa cu totii ca „sta prea mult in fata calculatorului”, „s-a ingrasat”, „nu mai are prieteni”, „uita tot ce a invatat peste an la scoala sau la gradinita”.


Societatea Cultural-Artistica “Arlechin” vine in sprijinul parintilor cu o alternativa. Scoala de Vara Arlechin este un proiect ce are sustinerea Ministerului Tineretului si Sportului si se deruleaza in perioada 15 iunie-15 septembrie 2018. Beneficiarii sunt toti copiii care participa la cursuri si aud despre acestea, beneficiarii directi, copii si tineri cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani.
„Desi denumirea de scoala poate sa sperie ori sa indeparteze copiii, la Scoala de Vara Arlechin, este altfel. In cadrul unei organizatii nonguvernamentale de tineret, activitatile au un anumit specific: unii dintre participanti sunt membri permanenti ai Asociatiei “Arlechin”, cunosc specificul activitatilor, ii stiu pe lectori, stiu ca se intampla lucruri frumoase. Deci vin cu toata increderea. Aici, copiii leaga prietenii, socializeaza, invata sa lucreze in echipa, capata incredere in ei. Nimeni nu-i judeca, nu se pun note, lumea e cu zambetul pe buze si le este apreciata activitatea.” (prof. Diana Damean, presedintele Asociatiei “Arlechin”, responsabil de proiect).
Programul include ateliere de lucru de la 8.00 la 12.00 (taxa de inscriere si participare activitati – 325 lei), pauza de masa 12.00-13.00 si continua de la 13.00 la 17.00 (taxa de inscriere si participare activitati – 325 lei) pe diferite teme: literatura si comunicare, matematica distractiva, limbi straine (engleza, franceza, spaniola), stiinte ale naturii, dans, sport, desen, muzica, fotografie, sah. Activitatile se desfasoara intr-o atmosfera destinsa, diferita de cea a scolii, prin joc, in aer liber si includ drumetii in imprejurimi, excursii tematice. Societatea Culturala “Arlechin” pune la dispozitie 5 lectori si spatiile din incinta Casei Tineretului, Botosani.
Proiectul se deruleaza in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, Centrul Judetean de Voluntariat Botosani si Colegiul National Mihai Eminescu, Botosani. Incheiata la sfarsitul vacantei, Scoala de Vara Arlechin va puncta cele mai frumoase momente la petrecerea de final de la Agafton, in tabara Codrii de Arama. Proiect de dezvoltare personala recomandat si sustinut de Centrul de Impresariat si organizare evenimente si spectacole – www.impresarieri.ro.
Detalii inscrieri: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. / Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024