Serata de Crăciun a românilor din Republica Cehă

Scris de rgnpress.ro. Posted in Cultura


A cincea ediţie a Seratei de Crăciun adresată românilor, de pe abele maluri ale Prutului, din Republica Cehă, va avea loc la Palatul Morzin, sediul misiunii diplomatice româneşti din Praga, duminică, 22 decembrie 2013, începând cu orele 16.00.

Organizată de Ambasada României şi de Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă în strânsă colaborare cu reprezentanţii comunităţii moldoveneşti şi cu liderii Asociaţiei Românilor din Republica Cehă, manifestarea a dobândit un caracter tradiţional, asemenea Sărbătorii Românilor desfăşurată anual în luna septembrie.

Serata de Crăciun va fi deschisă de către ambasadorul României, Daniela Gîtman şi de ambasadorul Republicii Moldova, Ştefan Gorda care se vor adresa participanţilor din rândurile celor două comunităţi. Evenimentul va cuprinde un program artistic asigurat de cântăreaţa Tania Cerga din Republica Moldova şi de ansamblul folcloric Kodrjanka din Praga, precum şi „colţul celor mici" organizat de Clubul „Mogâldeaţă". Nu în ultimul rând, vor putea fi degustate vinuri şi specialităţi culinare din România şi Republica Moldova.

Tania Cerga este o cantautoare din Republica Moldova, cunoscută şi în Romania în calitate de fostă solista a proiectului Studio One. Laureată a mai multor concursuri locale şi internaţionale, interpreta face, în prezent, parte din juriul concursului „Moldova are talent".

Ansamblul folcloric Kodrjanka a fost înfiinţat în anul 2012 de către un grup de tineri din comunitatea moldovenilor din Praga. Membrii săi promovează, în Republica Cehă, muzica şi dansurile populare româneşti. Ansamblul a participat la festivaluri etnofolclorice din diverse oraşe cehe, la Sărbătoarea Românilor, la evenimente de prezentare a Republicii Moldova şi la numeroase manifestări culturale organizate de primăriile de sector din Praga. Are în repertoriu cântece folclorice specifice întregului spaţiu românesc, dansuri şi alte obiceiuri, în special tradiţii de Crăciun.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=11718:serata-de-crciun-a-romanilor-din-republica-ceh&catid=52:asociatii--ambasade&Itemid=73

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022