Vom fi NEMURITORI, susţine un mare om de ştiinţă. Ce spune despre "viaţa de apoi"

Scris de Filip Stan. Posted in Cultura


Savantul britanic a declarat recent ca mintea oamenilor ar putea exista in continuare, chiar si dupa moartea trupului. Stephen Hawking, in varsta de 71 de ani, sustine ca mintea functioneaza asemeni unui calculator si, prin urmare, ar putea fi “pastrata” intr-un computer.

Din pacate, acest lucru nu este posibil cu tehnologia actuala, scrie The Telegraph. Întrebat daca el crede ca dupa moartea trupului mintea si constienta unui om poate supravietui in continuare, Hawking a declarat: “Mintea este ca un program, ca un computer, asa incat, teoretic, este posibil sa copiem aceasta minte intr-un calculator, astfel incat sa oferim dupa moarte o forma de viata”.

Fizicianul precizeaza insa ca, dupa parerea lui, ideea vietii de apoi, cum este ea descrisa de religie, “este un basm pentru cei care se tem de intuneric”.

Declaratia a fost facuta dupa lansarea la Festivalul de Film Cabridge a unei productii despre viata celebrului fizician.

Filmul biografic prezinta viata lui Hawking, care, la numai 21 de ani, a fost diagnosticat cu o boala neurologica incurabila, iar medicii i-au mai dat numai cativa ani de trait.

Savantul a declarat ca a reusit sa supravietuiasca atat de mult pentru ca si-a pastrat simtul umorului si mintea cat mai activa.

Declaratia fizicianului britanic vine dupa ce un miliardar rus a anuntat, in urma cu un an, ca va lansa proiectul Avatar, menit sa asigur viata vesnica prin transferul informatiilor din creier intr-un avatar.

Proiectul lui Dmitry Itskov este controversat, fiind la granita dintre stiinta si SF. Proiectul este construit in etape. Astfel, intre anii 2012-2020 va incepe proiectul Avatar A: un trup android va fi controlat de creierul unui om.

Solutia este ideala atat pentru persoanele cu handicap, cat si pentru cei care trebuie sa lucreze intr-un mediu periculos, unde trupurile lor umane ar fi distruse.

http://www.romaniatv.net/vom-fi-nemuritori-sustine-un-mare-om-de-stiinta-ce-spune-despre-viata-de-apoi_111995.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022