Misterul numarului 33 si legatura acestuia cu masoneria

Scris de cultural.bzi.ro. Posted in Cultura


Steaua masonica, cu treizeci şi trei de raze, este prezenta la loc vizibil pe monumentele publice in centrul oraselor din lumea intreaga.

Numarul 33 se gaseste codificat in operele lui Bacon, Shakespeare, in manifestele rozacruciene, dar si pe mormintele acestuia din urma si al lui Robert Yludd, cel care a tradus in limba engleza versiunea autorizata a Bibliei. Iisus Hristos a trait 33 de ani.

Semnificatia acestui numar (33) constituie unul dintre cele mai vechi si mai bine pastrate secrete ale filozofiei ezoterice. Treizeci si trei este ritmul domeniului vegetal al cosmosului, dimensiunea care controleaza interactiunile dintre lumile spirituale si cea materiala.

O aluzie relativ explicita la el apare in Metamorfozele poetului Ovidiu, in care despre spiritul lui Cezar, atunci cand este asasinat, se spune ca ii paraseste trupul prin cele treizeci si trei de rani.

Secretul lui face referire la numarul portalurilor prin care spiritul uman poate calatori intre lumea materiala si lumile spirituale, potrivit crimetv.ro.

Cunoasterea practica a acestor portaluri este rezervata initiatilor de cel mai inalt nivel, fiindca ea le permite sa circule nestingheriti intre cele doua taramuri.

http://cultural.bzi.ro/misterul-numarului-33-si-legatura-acestuia-cu-masoneria-6430

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

0 #1 ilie 12-11-2013 11:53
33
Citat
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022