UK Bookmakers

Consul general al României la Odesa jignește grav comunitatea românească din Sudul Basarabiei. Există o rețea care încearcă neutralizarea și dezorganizarea comunităților românești din afara frontierelor?

Scris de rgnpress.ro. Posted in Ancheta


În toate zonele în care comunitățile românești sunt vii și se bat pentru identitatea lor, au fost trimiși din "Centrală" diplomați care încearcă dezbinarea, descurajarea sau manipularea comunităților românești din spațiul de responsabilitatea, transmite Romanian Global News.

În Serbia, echipa trimisă să distrugă coerența comunității românești, echipă coordonată de Consulul general de la Zaicear este pe cale, în pofida operațiunilor conjugate cu serviciile secrete sârbe, să ia o mare plasă, în sensul că românii/vlahii timoceni rămân uniți în jurul Părintelui Boian și a liderilor reali ai comunității. În Voivodina în pofida jocului dublu al Ambasadorului Banu, infractorii care conduceau Comunitatea Românilor din Serbia au fost înlăturați, iar noua echipă este solidară cu frații din Timoc reclădind prestigiul celei mai vechi organizații românești din Serbia.

În Bulgaria cea mai activă organizație românească, Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria este pusă la index de către Ambasadorul României la Sofia după ce organizația a reacționat la dezinformările pro-bulgare debitate de ambasador în presă. Liderul acesteia dr. Ivo Gheorghiev, după ce a fost hărțuit de securitatea bulgară este declarat persoana non grata de Ambasadorul Anton Păcurețu, suspectat de presa din țară că a colaborat cu securitatea ceușistă. Gheorghiev este singurul lider care, la indicația Ambasadei, nu a fost invitat la receptia dată cu ocazia Zilei Naționale de către Consulatul onorific al României la Vidin.

Iată că ajungem și în Ucraina, mai precis în Sudul Basarabiei, sau regiunea Odesa unde România are un consulat general care în teorie ar trebui să acorde asistență inclusiv comunității românești din zonă (circa 120.000 români/moldoveni).

Pe cine credeți că a găsit România (generic vorbind de România, pentru că numirile sunt făcute de niște băieți) să trimită consul general într-o zonă în care interesele românești se confruntă violent cu interese rusești și ucrainiene?

Ei bine pe Emil Rapcea, cel pe care jurnalistul de investigații Ovidiu Ohanesian îl identifica în perioada 1993-1997 ca om de legătură al GRU (serviciul rus de informații militare) în grija generalului Serghei Lavrov. (mai multe despre ce a scris presa legat de Rapcea si reteaua rusească din SIE găsiți aici http://www.napocanews.ro/2012/02/cine-este-generalul-silviu-predoiu-actualul-director-al-sie.html)

Evident individul nu se dezminte. Și nu-și dezminte nici prostia de care rușii probabil au profitat. Ce credeți că face? Se face de râs și prin funcția pe care o are, face de râs și România.

Îmbibat bine de extazul provocat de prezența în apropiere a Flotei ruse, staționate la Sevastopol, Rapcea uită pe cine reprezintă și se apucă să trimită invitații la cea mai importanta organizație românească din zonă, la recepția dată cu ocazia Zilei Naționale a României, în limba...RUSĂ!

Генеральный Консул Румынии в Одессе

ЕМИЛ РАПЧА и его супруга ЕЛЕНА РАПЧА

имеют честь пригласить Вас,

_____Domnul Anatol POPESCU____________

на прием по случаю празднования

Национального Дня Румынии ( 1 декабря 1918г.)

Прием состоится 29 ноября 2013 года с 18:30 до 20:30

в ресторане "Jazzy-Buzzy" гостиницы "Одесский дворик"

ул. Успенская, 19

Просьба иметь приглашение с собой R.S.V.P. 7221017

На официальном приеме организованном по случаю

Национального Дня Румынии, 29 ноября 2013 года,

будет проходить выставка

«Одесса. Город у моря»,

на которой будут представленны работы одесских художников Евгения Рахманина, Стаса Жалобнюка, Ольги Котовой, Натальи Лозы, Андрея Коваленко и других из личной коллекции известного одесского коллекционера, писателя Евгения Деменка.

Din nefericire pentru Rapcea și pentru cei care îl comandă, în Sudul Basarabiei se vorbește încă Limba Română, iar gestul său nesimțit este sancționat de cei care, zi de zi, se luptă pentru ca Limba Română să rămână acasa în Sudul Basarabiei, în ciuda eforturilor Moscovei și Kievului de a o face să dispară.

Iată răspunsul pe care liderul Asociației «Basarabia», Anatol Popescu, l-a trimis reprezentantului Rusiei, pardon României la Odesa:

"Vă mulţumesc pentru intenţie, Domnule Ambasador. Deşi v-am confirmat deja, telefonic, că nu voi putea să ajung la Odesa în 29.11.2013 dată fiind întrunirea liderilor comunităţii româneşti din Sudul Basarabiei din 30.11.2013, vă mai anunţ, în mod repetat că după o asemenea invitaţie nici nu aş fi intenţionat să ajung. Noi, aici, în inima Basarabiei Istorice, obişnuim să vorbim în LIMBA ROMÂNĂ, Domnule Consul General. În acest sens am organizat, modest, simplu, cum putem şi după posibilităţile pe care le avem, de-a lungul anilor mai multe manifestări în/pentru LIMBA ROMÂNĂ, la ea acasă. De aceea ne întrunim de Ziua Românilor de Pretutindeni, de Sf. Ap. Andrei, în ajunul Zilei Naţionale a României - ziua Marii Uniri a tuturor românilor într-o bibliotecă ROMÂNEASCĂ, nu RUSEASCĂ!!! Sincer, iniţial, când lecturam "invitaţia" am crezut că-i venită de la Consulatul General al Federaţiei Ruse.

LA MULŢI ANI, TRĂIASCĂ LIMBA ROMÂNĂ!!!"

Evident după o asemenea gafă, in orice țară normală din lume, individul ar fi chemat imediat acasă și scos în șuturi din dplomație. Nu vă faceți iluzii însă, rețeaua îl va menține la post pentru ca este încă util. Poate face în continuare rău României.

Sîîîît! Nu vorbiți de REȚEA!

Și pentru că cine se aseamănă se adună și pentru că scopurile lor par a fi aceleași, cine credeți că este bun prieten cu papagalul pro-rus de la Odesa? Cine altul decât Lilian Zamfiroiu, Presedintele ICR pe care presa l-a denumit duios "turnătorul anonim" și care prin eforturi deosebite încearcă distrugerea Direcției generale care se ocupă de românii de pretutindeni și deprofesionalizarea echipei respective.

Adică a echipei care se ocupa îndeaproape de românii din Sudul Basarabiei, din Serbia sau din Bulgaria! Adică acolo unde Nițu, Păcurețu sau Rapcea lucrează de zor pentru dezagregarea comunităților românești!

Coincidența nu este deloc întâmplătoare!

Alo Parlamentul, Comisiile pentru românii de pretutindeni, Domnule Corlățean, Domnule David, Domnule Ponta, domnilor din CSAT, Domnule Antonescu se aude? Poate vă pasă totuși!

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=11408:consul-general-al-romaniei-la-odesa-jignete-grav-comunitatea-romaneasc-din-sudul-basarabiei-exist-o-reea-care-incearc-neutralizarea-i-dezorganizarea-comunitilor-romaneti-din-afara-frontierelor&catid=47:politic&Itemid=78

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020