Alte șapte străzi asfaltate în Săliștea de Sus, cu fonduri de la Consiliul Județean și din bugetul local

Scris de CJMM. Posted in Administratie


În Săliștea de Sus, investițiile realizate de administrația locală condusă de primarul Ștefan Iuga și de viceprimarul Gheorghe Vlad sunt numeroase și extrem de apreciate de comunitatea locală. Printr-o bună comunicare între executivul Primăriei și Consiliul Local, dar și prin sume alocate de la bugetul local, de la Consiliul Județean, atragerea de fonduri guvernamentale sau europene, orașul Săliștea de Sus se remarcă prin multitudinea de proiecte realizate aici în ultimii ani.
Săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a făcut o vizită de lucru în Maramureșul istoric, pentru a vedea cum avansează lucrările de reabilitare a DJ 186 Valea Izei și a ajuns și în Săliștea de Sus, aici unde drumul străbate orașul pe o distanță de șapte kilometri. Reprezentanții Primăriei Săliștea de Sus i-au prezent și investițiile care au fost realizate în localitate, respectiv canalizarea menajeră, un proiect de aproape 3,5 milioane de lei, stația de epurare unde s-au investit peste 4 milioane de lei, extindere canalizare menajeră, un proiect care a fost finanțat cu peste 11 milioane de lei, o sală de sport prin fonduri obținute de la CNI, în sumă de 3,7 milioane de lei.


     Primarul Ștefan Iuga a declarat că administrația locală a depus numeroase proiecte pe toate programele de finanțare existente, iar sumele obținute au fost folosite pentru construirea unei baze sportive (1,4 milioane de lei), a străzii Iza (2,8 milioane de lei), pentru realizarea drumului forestier Buleasa (3,5 milioane de lei), pentru asfaltarea străzilor: Ion Iuga, Dr. Gavrilă Iuga, Cireșilor, Câmpul Cailor, Bogdan Vodă, Morii, Primăverii, Dr. Gavrilă Iuga 2 și 3, Eroilor și Gutinului, unde de la bugetul local a fost alocată suma de 1 milion de lei. ”Am reușit să finalizăm și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, proiect de peste 600.000 de lei finanțat pe P.O.R., dar am obținut și un proiect de promovare a turismului, tot pe P.O.R., în sumă de aproximativ un milion de lei”, a declarat primarul Ștefan Iuga.
    Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a precizat că și Consiliul Județean a alocat fonduri pentru comunitatea de Săliștea de Sus, aici unde, într-un singur mandat, s-a reușit asfaltarea a 28 de km de drum, suma totală alocată din fonduri locale și județene fiind de aproape 3 milioane de lei. Alte investiții finanțate aici sunt: canalizare pluvială, extinderi canalizare menjaeră, reabilitarea sediului primăriei, reabilitare de școli, construcția unui garaj pentru microbuzul școlar, parc pentru copii, stații pentru microbuzul școlar și întăbulare de străzi.
    ”În 2019 și 2020, administrația locală din Săliștea de Sus a obținut fonduri și de la Consiliul Județean Maramureș pentru a asfalta încă șapte străzi cu o lungime totală de 4,5 kilometri, dar și pentru realizarea canalizării pluviale menajare, prin montarea de apometre la fiecare locuință. M-am bucurat să văd atâtea proiecte importante care au fost realizate în oraș și transmit cele mai sincere felicitări echipei care conduce Primăria Săliștea de Sus, respectiv primarului Ștefan Iuga și viceprimarului Gheorghe Vlad.  Apreciez tot ce se implementează din dorința de a oferi condiții de viață mai bune locuitorilor, iar administrația din Săliștea de Sus reprezintă un bun exemplu pentru multe alte orașe”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024