UK Bookmakers

CL Baia Mare blochează investiția Consiliului Județean în Centrul Cultural Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Marți, 12 martie 2019, ora. 12.00,  Consiliul Județean Maramureș s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a vota cele șapte proiecte aflate pe ordinea de zi. Întâlnirea a fost prezidată de șeful administrației județene, Gabriel Zetea, care i-a avut alături de vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și pe secretarul județului, Aurica Todoran.
Înainte de debutul ședinței, președintele Consiliului Județean a anunțat că va retrage de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind atribuirea denumirii și stabilirea destinației pentru un imobil din domeniul public al județului Maramureș, respectiv cel privind schimbarea denumirii Casei Tineretului Baia Mare, în Centrul Cultural Maramureș. ”Am retras acest proiect deoarece avizul care trebuia să fie transmis de Consiliul Municipal Baia Mare nu a ajuns la noi. Întotdeauna am considerat municipalitatea un partener al Consiliului Județean, însă felul în care s-au pronunțat la ultima ședință de Consiliu Local mi-a lăsat un gust amar. Vorbim despre un program național de finanțare a obiectivelor turistice, prin care Guvernul României ne-ar putea pune la dispoziție fondurile necesare pentru a reabilita această clădire emblematică a Maramureșului.

Legea spune, însă, că noi, ca și instituție tutelară, pentru a schimba denumirea unei clădiri, avem nevoie de acceptul consiliului local pe al cărui rază se află imobilul în cauză. Am aflat cu tristețe cu unii consilieri locali din Baia Mare s-au declarat împotriva unei investiții pe care instituția Consiliului Județean dorește să o facă în Maramureș. Lansez, astfel, un apel către toate partidele politice care fac parte din Consiliul Județean Maramureș, să discute cu reprezentanții lor din Consiliul Local Baia Mare și să explice importanța și necesitatea acordării acestui aviz, fie el pozitiv sau negativ, pentru a putea depune proiectul la finanțare. Să nu acorzi un aviz doar pentru a bloca o acțiune a Consiliului Județean Maramureș este un gest greu de explicat. Ceea ce au făcut consilierii municipali este departe de a fi o colaborare loială, însă îmi doresc să cred că, în decursul acestei luni vom primi acest aviz, pentru a putea vota proiectul în viitoarea ședință de Consiliu Județean. Pentru a putea obține finanțarea, este imperios necesar să dăm Casei Tineretului o destinație culturală. Am toată disponibilitatea să stau de vorbă cu aleșii locali din  CL Baia Mare, să fiu prezent la viitoarea lor ședință și să le explic de ce este atât de important să acorde un aviz, pentru ca acest proiect să poată merge mai departe”, a declarat președintele Gabriel Zetea. La cuvânt s-au mai înscris consilierii județeni Călin Bota, Marinel Kovacs și Teodor Ardelean, care au dat asigurări că, la rândul lor, vor încerca să discute cu colegii din cadrul Consiliului Local Baia Mare.
Proiectele care au fost apoi votate în cadrul ședinței extraordinare au privit utilizarea excedentului anual al bugetului județului, rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2018, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”construire sală senzorială”, în cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus, aprobarea promovării pentru finanțare a proiectului MaraStrategy, participarea județului Maramureș la evenimentele ”Celebrarea Zilei Europei în Luxemburg” și ”Celebrarea Zilei Europei la Poarta maramureșeană de la Viena”. Ultimele două proiecte aflate pe ordinea de zi și aprobate de aleșii județeni au fost cel privind organigrama și statul de funcții la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, respectiv la Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020