De Ziua Internaţională a Educaţiei la Şcoala Mireşu Mare vor avea loc „Serbările Toamnei”

Scris de Gelu DRAGOŞ. Posted in Social


Proiectul educaţional „Serbările Toamnei” este deja o tradiţie la Şcoala Gimnazială Mireşu Mare, deoarece se desfăşoară de peste 10 ani la rând, cu succes atât în rândul elevilor cât şi al părinţilor care vizitează standurile ingenios aranjate cu roadele toamnei, atât de către elevii din ciclul primar şi grădiniţă cât şi de către elevii din ciclul gimnazial.
Doamna director prof. Lucica Mogoş ne-a detaliat puţin despre această nouă ediţie: „Este o încântare a ochilor şi a sufletului să vezi holul şcolii împodobit cu creaţiile plastice ale celor mici, cu mesele pline de roadele harnicilor locuitori ai comunei, cu aranjamente florale inedite, cu legume transformate în personaje de film sau desene animate.

Juriul va avea mult de lucru în acest an deoarece sunt mai multe secţiuni iar imaginaţia elevilor noştri este fără margini: oiţe din conopidă, soldaţi din morcovi, şoricei din sfeclă furajeră, maşinuţe din cartofi, căsuţe din dovlecei şi alte şi alte ciudăţenii pe care ni le oferă natura iar noi trebuie doar să le observăm şi să le expunem pentru a fi văzute şi de alţii. Există şi o secţiune culinară unde sunt expuse borcane cu dulceaţă, zacuscă, compoturi. Elementul inedit îl constituie “brumăreii”, un fel de mărţişoare de toamnă, care sunt confecţionate din fire colorate ce simbolizează toamna, iar obiectul-talisman poate fi o ghindă, o frunză, o sămânţă, un ardei iute, o castană şi elevii îl poartă cu mândrie în această perioadă a anului”.
Alte activităţi care se vor desfăşura în această zi sunt: realizarea de către elevi de diplome pe baza unui sondaj în rândul elevilor din ciclul gimnazial pentru: “cel mai bun profesor”, “ cel mai elegant profesor”, “cel mai cool profesor”, “cel mai exigent profesor”,etc. “, vizionări de filme documentare şi artistice, jocuri sportive.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024